Voor de Poëzieweek 2018 schreef Peter Verhelst het Poëziegeschenk

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schreef het Poëziegeschenk 2018, dat bij de aankoop van een dichtbundel van 12,50 euro, als geschenk wordt meegegeven bij de boekhandel. Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Hier ziet u hem tijdens de nacht van de Poëzie 2015

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
door Liliane Waanders

Verhalen die verder gaan

door Liliane Waanders

Hij heeft niet eens een bijrol in de Harry Potter-reeks. Hij is ‘slechts’ de schrijver van Fantastic Beasts and Where to Find Them, verplichte kost voor leerlingen van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
Zeven delen is Newton Artemis Fido (roepnaam Newt) Scamander onzichtbaar, hoewel zijn naam in de verfilming van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban te zien is op Marauder’s Map (hij is dus in de buurt). Dat hij de leading man zou worden in een film met dezelfde titel als zijn boek kwam voor velen als een verrassing en was dan ook groot nieuws. Dat er vanwege verwacht succes nog vier films volgen niet minder.

Toen vorig jaar De middelste dag van het jaar van Maria Stahlie verscheen, was er geen krant die kopte dat Sylvia Ciecierzky eindelijk de kans kreeg om haar kant van het verhaal te vertellen, nadat het in Honderd deuren (1996) vooral om haar dochters draaide.

Lees meer