14 juni 2010

Vliegen en andere vogels – Bianca Boer

ik maak verliefdheid
op de brug van je neus
en prop de gaten vol rozenblad
vers geplukt vochtig geurend
je goddelijke mond geef ik lucht
ademen doe je voor mij
stikken via mij

Net als de verhalen in Troost en de geur van koffie uit 2007, zitten de gedichten in Vliegen en andere vogels tjokvol onverwachte wendingen, bizarre personages en verfrissende beelden. Maar bovenal spreekt uit haar poëzie een enorme compassie voor mensen en dieren, allebei eigenaardige wezens die maar zo’n beetje door het leven scharrelen en over wie je je kunt blijven verbazen.

Bianca Boer (1976) won de Nieuw Proza Prijs, publiceerde onder meer in De Gids, Tirade en Passionate en trad op tijdens Crossing Border. Haar debuut Troost en de geur van koffie werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2007.

Vrijdag 18 juni aanstaande wordt Vliegen en andere vogels gepresenteerd bij boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam. Het begint om 17:30.

Vliegen en andere vogels

Auteur: Bianca Boer
Verschijnt bij: Uitgeverij LJ Veen (juni 2010)
Prijs: € 15,-

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer