Vliegen en andere vogels – Bianca Boer

ik maak verliefdheid
op de brug van je neus
en prop de gaten vol rozenblad
vers geplukt vochtig geurend
je goddelijke mond geef ik lucht
ademen doe je voor mij
stikken via mij

Net als de verhalen in Troost en de geur van koffie uit 2007, zitten de gedichten in Vliegen en andere vogels tjokvol onverwachte wendingen, bizarre personages en verfrissende beelden. Maar bovenal spreekt uit haar poëzie een enorme compassie voor mensen en dieren, allebei eigenaardige wezens die maar zo’n beetje door het leven scharrelen en over wie je je kunt blijven verbazen.

Bianca Boer (1976) won de Nieuw Proza Prijs, publiceerde onder meer in De Gids, Tirade en Passionate en trad op tijdens Crossing Border. Haar debuut Troost en de geur van koffie werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2007.

Vrijdag 18 juni aanstaande wordt Vliegen en andere vogels gepresenteerd bij boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam. Het begint om 17:30.

Vliegen en andere vogels

Auteur: Bianca Boer
Verschijnt bij: Uitgeverij LJ Veen (juni 2010)
Prijs: € 15,-

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer