Verzameld werk-Menno ter Braak als eBoek

In de boekenweek verschijnt het grootste eBoek uit de Nederlandse literatuur van de grootste essayist en criticus tot nog toe en tevens het eerste eBoek van uitgeverij Van Oorschot: Menno ter Braak Verzameld Werk.
Het eBoek is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Menno ter Braak en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).
Het eBoek bevat de 24 – als zelfstandige uitgave verschenen boeken van Menno ter Braak – in eerste druk die verschenen zijn tussen 1929 en 1946: Cinema Militans, Het carnaval der burgers, Afscheid van domineesland, Man tegen man, Hampton Court, De absolute film, Demasqué der schoonheid, Dr. Dumay verliest…, Politicus zonder partij, De pantserkrant, Het tweede gezicht. Douwes Dekker en Multatuli, Van oude en nieuwe christenen, Het Christendom (met Anton van Duinkerken), Het nationaal-socialisme als rancuneleer, De Augustijner monnik en zijn trouwe duivel, Mephistophelisch, In gesprek met de vorigen, De nieuwe elite, De duivelskunstenaar, Reinaert op reis, Over waardigheid en macht, Journaal 1939 en In gesprek met de onzen.
Op de onlangs geopende website van Menno ter Braak is een volledig overzicht te vinden van alle werken, artikelen, lezingen en de correspondentie van Ter Braak. Op deze website staat ook de drukgeschiedenis vermeld van elk van de boeken opgenomen in dit Verzameld werk.
Uitgeverij van Oorschot gaf eerder (1949-1951, herdruk 1980) een papieren Verzameld werk uit van Menno ter Braak in een gemoderniseerde spelling.

Op twitter kan men zien hoe terzake een 140 tekens lange tekst van Menno ter Braak kan zijn. (@mennoterbraak) Menno ter Braak

Verzameld werk, Romans, essays, kritieken, toneel
Proza, 2206 pagina’s
eBoek € 19,90

www.mennoterbraak.nl                                                                                                                                                                                                                                   www.dbnl.nl

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer