Agenda

Vers van het mes in Perdu

Agenda

Vers van het Mes nodigt onontdekte Vlaamse en Nederlandse dichters uit alsook een dichter die in vorige edities heeft opgetreden en inmiddels een waar oeuvre heeft opgebouwd. Deelnemers krijgen de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren met poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk en hoe ze zichzelf in het poëzielandschap zien. 

De gast met een indrukwekkend oeuvre is Jeroen Theunissen. Hij is schrijver en deeltijddocent cultuurgeschiedenis aan de film- en theaterschool RITS. Het literaire werk van Theunissen is tegendraads, maar wordt desalniettemin vaak geprezen. Hij publiceerde de dichtbundels Thuisverlangen (2005) en Het zit zo (2009). Eind maart 2013 verscheen zijn vierde roman, De omwegen, een complex familieverhaal en kroniek van onze tijd.

Leen Verheyen (1984) studeerde drama aan het conservatorium te Gent en behaalde een bachelor in de wijsbegeerte (Antwerpen). Ze schrijft theaterteksten, proza en poëzie. Verschillende toneelstukken van haar hand werden opgevoerd. In haar indrukwekkende tekst Smallfilm (Braakland/ZheBilding) vinden deze drie genres elkaar terug.

De dichter Nickie Theunissen (1969) zat op de kunstacademie St Joost in Breda en studeerde filosofie in Leiden. Beide opleidingen laten hun sporen na in haar werk. In 2011 debuteerde zij in tijdschrift Tirade met negen gedichten en een jaar later verscheen het door haar geïllustreerde kinderboek De ontvoering van Mona Lisa. Afgelopen zomer rondde zij haar opleiding af aan de Schrijversvakschool Amsterdam met de bundel Lassoleegte.

Sinds 2003 nodigt Perdu dichters uit die nog niet gedebuteerd zijn om uit eigen werk voor te dragen onder de noemer Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren.


Vers van het mes

Vrijdag 27 september
Aanvang: 20.30 uur (deur open: 20:00 uur)
Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders