Agenda

Vers van het mes #28 bij Perdu

Agenda

Vrijdag 14 februari stellen Wout Waanders (nl) en Arno van Vlierberghe (be) zich voor met een poëtische voordracht en een kleine poëtica bij Perdu. ‘Oudgediende’ Saskia de Jong vertelt hoe haar werk en poëtica zich ontwikkeld hebben sinds ze bij Vers van het Mes #5 optrad in 2004. Daan Overgoor verzorgt de muziek.

Vers van het mes bestaat sinds 2003 en is een programmareeks waar nog niet gedebuteerde dichters uitgenodigd worden voor te dragen uit eigen werk en te reflecteren op hun dichterschap. De deelnemers krijgen de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die ooit heeft deelgenomen aan een van de  edities Vers van het mes en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd.

Wout Waanders (1989) Is hij hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken. Vorig jaar won hij de Poëzieprijs van de Stad Oostende, de grootste prijs voor één gedicht in België.  Hij heeft voorgedragen op literaire festivals als Onbederf’lijk Vers, Manuscripta, Gedichtenbal, Zwarte Cross en Wintertuinfestival.

Arno van Vlierberghe (1990) woont in Brussel, schrijft in Gent. Hij publiceerde enkele gedichten in Het Liegend Konijn en treedt samen met zijn dichterscollectief Omfloerst geregeld op in Vlaanderen. In 2012 stond hij onder andere op het podium van Poëzienacht Brugge en Relics Kunstenfestival in Antwerpen.

Saskia de Jong schrijft hoorspelen en (digitale) gedichten. Van haar verschenen de dichtbundels zoekt vaas (2004), resistent (2006), De Deugende Cirkel (2010) en Résistent (2011). In het voorjaar van 2014 wordt haar nieuwe bundel Het jaagpad op en af verwacht.

Daan Overgoor studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 won hij de jongeren literatuurprijs van Helmond. Hij heeft in verschillende bandjes gespeeld – van emocore tot funural blues – en is op dit moment actief in de band Spilt Milk. Vanavond zingt hij solo zijn poëtische Nederlandstalige nummers.

Sinds de vijfentwintigste editie ging deze serie internationaal met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren.

 

Vers van het mes #28

Kloveniersburgwal 86
Amsterdam
Vrijdag 14 februari
Entree: 10 euro / 5 euro voor vrienden, studenten, stadspashouders
Aanvang: 20:30 uur
Deur open: 20:00 uur
Reserveren