Van acquit ? Pietro Grossi

Onlangs is bij Uitgeverij Van Gennep Van acquit verschenen, de eerste roman van Pietro Grossi.

Dino is stratenmaker; net als zijn vader voor hem. Zwijgend tikt hij elke dag op zijn knieën kasseien de grond in. Vroeger droomde hij nog van verre reizen, maar tegenwoordig is hij tevreden met zijn werk en zijn grote liefde: biljart. Aan de biljarttafel is hij op zijn gemak. Daar bestaat geen pech, geen ongeluk. Daar kan hij van de dingen op aan.

Maar dan krijgt hij kort na elkaar twee berichten die zijn zekerheden in één klap wegnemen. Na een reeks schokkende gebeurtenissen moet Dino inzien dat hij in zijn leven niet de juiste keuzes heeft gemaakt.

Pietro Grossi werd in 1978 geboren in Florence en groeide op in een boerderij in Toscane. Voor zijn verhalenbundel Vuistslagen ontving hij de Premio Fiesole Narrativa Under 40. Ook werd Vuistslagen genomineerd voor de Premio Strega 2006.

Van acquit
Auteur: Pietro Grossi
Vertaald door: Pieter van der Drift
Verschenen bij: Uitgeverij Van Gennep
Prijs: € 14,95

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 december 2007

Verhalenwedstrijd levert fraai uitgeven bundel op
Recensie door Karel Wasch

Uitgeverij De Vleermuis uit Roermond organiseert jaarlijks een tweetal wedstrijden (poëzie en verhalen). De wedstrijd voor verhalen leverde dit jaar het fraai uitgegeven boek Zenit op. Daarin 44 verhaaltjes (aantal woorden was beperkt) van uiteenlopende snit en kwaliteit. Aan de wedstrijd deden in totaal 187 mensen met een verhaalinzending mee.

Lees meer