Agenda

Thema: jong en vluchteling

Op 18 april zijn Fabio Geda, Enayatollah Akbari, Nazmiye Oral en Jana Beranová te gast tijdens een Literaire talkshow waarin Judith Uyterlinde met Nederlandse en buitenlandse schrijvers spreekt over hun recent verschenen werk. Het thema deze avond is: jong en vluchteling.

In de zee zijn krokodillen
Dit boek is het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari (Afghanistan 1989) die als tienjarig jongetje door zijn moeder alleen in Pakistan achtergelaten wordt. Vervolgens maakt hij een ongelooflijke reis die hem via Iran, Turkije en Griekenland naar Italië voert. ‘Een odyssee vol waaghalzerij waarbij hij de slechte maar ook de goede kant van de mens leert kennen.’ Zijn verhaal is opgetekend door de Italiaanse romancier en jeugdwerker Fabio Geda die Enayatolla Akbari ontmoette tijdens een lezing.
In de zee zijn krokodillen is verschenen bij De Arbeiderspers (€ 22,50).

Zehra
Nazmiye Oral (1969) is bekend als columniste bij de Volkskrant en als actrice. Half mei verschijnt haar debuutroman Zehra, over een jong meisje dat plotseling haar entree maakt in een klein Turks dorp. ‘Een ontroerende roman over de pijn van een verstoten kind en het vermogen je lot te aanvaarden.’
Zehra verschijnt bij De Bezige Bij.

Werkboek
Jana Beranová (Tsjechië/Nederland) schrijft proza en poëzie. In 2011 verschijnt een keuze uit haar zeven dichtbundels en nieuw werk onder de titel Werkboek. Ze is in 1948 als kind met haar ouders uit Tsjechië gevlucht voor het toenmalige regime en uiteindelijk in Nederland beland.
Werkboek is verschenen bij Uitgeverij De Geus, (€ 22,50).

Maandag 18 april, 20.30 uur, Theater van ’t Woord
OBA SCHRIJVERS LIVE, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Fabio Geda, Enayatollah Akbari en Nazmiye Oral
Poëzie: Jana Beranová, muzikale omlijsting: Daan Hofman
I.s.m. de Arbeiderspers, De Bezige Bij en De Geus
U moet vooraf reserveren.