The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore from Moonbot Studios on Vimeo.

Morris Lessmore is een verhaal over mensen die hun leven wijden aan boeken en die liefde terugkrijgen van boeken. Hurricane Katrina, Buster Keaton, The Wizard of Oz en liefde voor boeken, dat waren in gelijke delen de inspiratiebronnen voor de makers van dit filmpje.

Morris Lessmore is een pakkende, geestige allegorie over wat boeken voor je kunnen doen. In dit filmpje wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken (poppetjes, computeranimatie, 2D animatie). Het heeft iets ouderwets en is tegelijkertijd baanbrekend.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
door Liliane Waanders

Ik ben geen Murakamista

door Liliane Waanders

Oké, ik geef het onmiddellijk toe. De feiten spreken het tegen. Ik heb de drieëntwintig in het Nederlands verschenen titels van Haruki Murakami niet alleen allemaal in de kast staan, maar ook - en de meeste meer dan één keer - gelezen. Van zeker de helft van zijn romans heb ik een Engelse vertaling. Ik had het vrijdag verschenen tweede deel van De moord op Commendatore uit op het moment dat ik zaterdag om twaalf uur aan boord ging van het SS Rotterdam voor het Murakami Weekend.
Dat is allemaal waar, maar ik ben geen Murakamista. Ik ben geen hondstrouwe fan en hoef ook niet bij elke tomaat die ik snijd aan Murakami te denken.

Ik begon niet blanco aan zijn oeuvre. Murakami werd me namelijk van harte aanbevolen, eerst door Tim Krabbé, daarna vond ook Abdelkader Benali dat ik niet om hem heen kon.

Lees meer