The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore from Moonbot Studios on Vimeo.

Morris Lessmore is een verhaal over mensen die hun leven wijden aan boeken en die liefde terugkrijgen van boeken. Hurricane Katrina, Buster Keaton, The Wizard of Oz en liefde voor boeken, dat waren in gelijke delen de inspiratiebronnen voor de makers van dit filmpje.

Morris Lessmore is een pakkende, geestige allegorie over wat boeken voor je kunnen doen. In dit filmpje wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken (poppetjes, computeranimatie, 2D animatie). Het heeft iets ouderwets en is tegelijkertijd baanbrekend.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
Door Marijn Sikken

Nieuwe norm

Door Marijn Sikken

In de week waarin er zoveel op sociale media speelt dat je bijna zou vergeten dat waar het om gaat vooral buiten gebeurt, op straat en in cafés en slaapkamers, in het openbaar vervoer, er is zoveel meer dan internet - in die week denk ik vooral na.
Op de middelbare school waar ik zat, kon je kiezen of je bij de rapportvergaderingen aansloot. Deelnemen was geen optie, de docenten bespraken de leerlingen en jij hield je mond, maar je kon eventueel horen wat het team over je te zeggen had. Nooit zat ik erbij. Luiheid, angst?
Wat zou er gebeuren als we, in het kader van die vreselijke hashtags (vreselijk omdat ze even nodig als onvolledig zijn), rapportvergaderingen zouden houden? Ik stel het me voor: een klaslokaal, een kring docenten, de leerling in kwestie aan de zijlijn. En dan de anekdotes.

Lees meer