Agenda

Tentoonstelling KB: Geschreven portretten

De Koninklijke Bibliotheek haakt in op het thema van de Boekenweek met de tentoonstelling Geschreven Portretten. 50 Onvergetelijke Nederlanders. Deze tentoonstelling is tot en met 29 mei te bezichtigen.

De tentoonstelling toont stukken uit de levens van bekende schrijvers, politici en andere prominente Nederlanders.

De persoonlijke documenten van onder meer Michiel de Ruyter, Mata Hari, Aletta Jacobs, Henriette Roland Holst, Marga Klompé, Anna Paulowna, P.C. Hooft, Louis Couperus, Harry Mulisch en Annie M.G. Schmidt zijn te zien. De getoonde brieven, boeken en andere documenten vertellen iets kenmerkends over deze markante Nederlanders en zijn bepalend geweest in het leven van de betreffende personen. Meer biografische informatie is te vinden op de website www.biografischportaal.nl.

De tentoonstelling is te zien in de expositieruimte van De Verdieping van Nederland. De Verdieping van Nederland toont 1000 jaar geschiedenis aan de hand van de belangrijkste topstukken uit de schatkamers van het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek. De inhoud wisselt regelmatig, daardoor blijft het steeds een verrassing wat er in De Verdieping van Nederland te zien is.

De Verdieping van Nederland bevindt zich in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof, vlak naast Den Haag CS en is zeven dagen per week gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie www.deverdiepingvannederland.nl.