Sylvia – Lies van Gasse

In april 2010 verscheen bij uitgeverij Wereldbibliotheek het ‘graphic poem’ Sylvia.

In dit beeldgedicht Sylvia worden twee geliefden geportretteerd. Zij lijken voor elkaar bestemd, maar raken verstrikt in een onmogelijke relatie. De man gaat op reis, hij vlucht weg van de realiteit en raakt verward in zijn gedachten. In een van zijn wanen bedenkt hij een kind dat hem opjut en hem steeds verder wegdrijft van zijn geliefde. Sylvia ziet dit van op een afstand gebeuren en schrijft hem brieven. Aan het eind ontmoeten ze elkaar weer, als voor het eerst.

Sylvia is een gedicht in woorden en beelden. Dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse heeft in Sylvia handgeschreven regels en tekeningen samengebracht tot een intrigerend geheel, dat een sfeer van verlatenheid en verlangen oproept.

Lies Van Gasse (1983) studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas in Antwerpen en schilderkunst aan de Accademia di Brera in Milaan.  In november 2008 verscheen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek haar debuutbundel Hetzelfde gedicht steeds weer, die in diverse media lovend besproken werd.  Ze publiceerde in onder andere Meander, Revolver en De Brakke Hond

Sylvia

Een bijzonder liefdesverhaal in tekst en beeld
Verschenen bij: Uitgeverij Wereldbibliotheek
Prijs: € 17,90

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer