6 juli 2010

Sylvia – Lies van Gasse

In april 2010 verscheen bij uitgeverij Wereldbibliotheek het ‘graphic poem’ Sylvia.

In dit beeldgedicht Sylvia worden twee geliefden geportretteerd. Zij lijken voor elkaar bestemd, maar raken verstrikt in een onmogelijke relatie. De man gaat op reis, hij vlucht weg van de realiteit en raakt verward in zijn gedachten. In een van zijn wanen bedenkt hij een kind dat hem opjut en hem steeds verder wegdrijft van zijn geliefde. Sylvia ziet dit van op een afstand gebeuren en schrijft hem brieven. Aan het eind ontmoeten ze elkaar weer, als voor het eerst.

Sylvia is een gedicht in woorden en beelden. Dichter en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse heeft in Sylvia handgeschreven regels en tekeningen samengebracht tot een intrigerend geheel, dat een sfeer van verlatenheid en verlangen oproept.

Lies Van Gasse (1983) studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas in Antwerpen en schilderkunst aan de Accademia di Brera in Milaan.  In november 2008 verscheen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek haar debuutbundel Hetzelfde gedicht steeds weer, die in diverse media lovend besproken werd.  Ze publiceerde in onder andere Meander, Revolver en De Brakke Hond

Sylvia

Een bijzonder liefdesverhaal in tekst en beeld
Verschenen bij: Uitgeverij Wereldbibliotheek
Prijs: € 17,90

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer