Agenda

Stad en Land – een feestelijke avond rond het werk van A.L. Snijders

Het zkv (zeer kort verhaal) is het domein van A.L. Snijders. Op een feestelijke avond, – Snijder heeft immers onlangs de Constantijn Huygens Prijs ontvangen – gaat Bianca Stigter, kunstredacteur bij NRC Handelsblad, met hem in gesprek over werk, leven en drijfveren. Er zal worden voorgelezen uit zijn werk. Daarnaast zullen Manja Topper en Gillis Biesheuvel (theatergroep Dood Paard) teksten lezen van Multatuli, Nescio, Gerard Reve en Remco Campert. Ook is er (muzikale) aandacht voor het werk van door Snijders bewonderde beeldende kunstenaars en musici.

A.L. Snijders verhuisde in 1971 met vrouw en vijf kinderen van Amsterdam naar het Gelderse Lochem. Op het land kwam zijn schrijverschap tot bloei. Snijders schrijft over alles wat hem bezighoudt, over ontmoetingen op bospaden en favoriete schrijvers, landadel en shoarmaboeren, wegvluchtende hazen en revoluties. In zijn zeer korte verhalen wedijveren verbeelding en werkelijkheid om een plek.

Lang golden de ‘zkv’s’ van deze voormalige leraar Nederlands als het best bewaarde literaire geheim van het land. Sinds hij de voorname Constantijn Huygens Prijs won, reist hij stad en land af. Onlangs verscheen Een handige dromer, zijn vierde bundel zkv’s en werd A.L. Snijders stadsschrijver van Lochem. Binnenkort verschijnt Voordeel schutter, een bundeling van zijn Parool-columns.

De avond wordt georganiseerd in De Balie te Amsterdam, door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), en Hotel van Hassel. Met medewerking van AFdHUitgevers (Enschede) en uitgeverij Thomas Rap (Amsterdam).

Stad & Land,
een feestelijke avond rond het werk van A.L. Snijders

Woensdag 6 april 2011, De Balie, Amsterdam, aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10,-, € 8,- (CJP/65+/Stadspas), € 5,- (studenten), gratis met SLAA passe-partout
Reserveringen en verkoop via www.debalie.nl