Agenda

Spui 25: De werkelijke Job is anders

De werkelijke Job is anders
In samenwerking met Uitgeverij SUN
donderdag 22 oktober 2009, 16:00 – 18:00 uur

Tijdens deze bijeenkomst wordt nieuw licht geworpen op het boek Job, naar aanleiding van het verschijnen van Het boek Job in vorm van Jan Fokkelman. Drie kenners aan het woord:

Huub Oosterhuis, de bekende pastor die aan de Keizersgracht de Stichting Leerhuis & Liturgie aanvoert en op de dagen van Bijbellezen en -uitleg in de Rode Hoed vragen stelt aan Jan Fokkelman.

Margaretha Folmer, universitair docent Hebreeuws aan de VU en universitair docent Aramees aan de Universiteit Leiden. Zij is oud-leerling van de auteur. Margaretha Folmer zal deze bijeenkomst voorzitten.

Jan Fokkelman zelf over zijn boek en de totstandkoming ervan. Zijn werkstuk is een wereldprimeur omdat het dichtwerk Job nu in zijn ware contouren wordt getoond, als strofische compositie, in een vertaling die geheel bij de tijd is, state of art in het nauwkeurig volgen van de compacte verzen. Na het afkrabben van de vernislagen der traditie komt een wezenlijk ander portret van de held tevoorschijn en is ook de thematiek drastisch gecorrigeerd.

Toegang tot deze activiteit is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden via de link bij het programma op www.spui25.nl. (bron: Spui25)