Agenda

Slauerhoff diners en films

Al eerder publiceerden wij berichten over het Utrechtse festival Literaire Meesters dat van 10 t/m 25 november gewijd is aan de Nederlandse scheepsarts en dichter J. Slauerhoff.

U kunt genieten van literaire diners, muziekoptredens, theateruitvoeringen, lezingen, filmvertoningen, voordrachten en een expositie. Hieronder wat meer informatie over een tweetal van deze evenementen:

Literaire diners
Ook dit jaar worden er literaire en muzikale diners geserveerd. Tijdens de eerste voorstelling staat Slauerhoff de wereldreiziger centraal, met een driegangendiner in restaurant Hofman, voordrachten van dichters en weemoedige Slauerhoffliederen van theatergroep Flint. In de tweede week proeft u Portugese gerechten en worden de voordrachten afgewisseld met authentieke fado van Maria de Fátima. Het drieluik wordt afgesloten met Spaanse passie van flamencodiva Erminia Fernández Córdoba in tapasrestaurant Ele. Klik hier om naar de betreffende pagina op de website te gaan.

Slauerhoff-filmcyclus
Slauerhoffs leven en werk is helaas nooit verfilmd maar in deze filmcyclus in bioscoop ’t Hoogt worden vier films vertoond die een aspect van Slauerhoffs leven en werk belichten. Alle films worden ingeleid door kenners.

Ma 12 november: Slauerhoff. Documentaire waarin Cees Nooteboom in de voetsporen treedt van Slauerhoff. Met inleiding van Wim Hazeu

Di 13 november: Camões. Klassieke speelfilm uit 1946 over het leven van de grootste Portugese schrijver die zo belangrijk was voor Slauerhoff. Voor het eerst in Nederland te zien. Met inleiding van Arie Pos.

Di 20 november: De Misdaad van Pater Amaro. Verfilming van de controversiële roman van de ‘Portugese Flaubert’, Eça de Queiroz. Slauerhoff was gefascineerd door dit boek en vertaalde het in 1932 terwijl hij op een van zijn vele zeereizen was. Met inleiding van Adri Boon.

Wo 21 november: Victor Segalen, Slauerhoff en China. Avond over de Franse dichter, scheepsarts en reiziger Victor Segalen die zoveel gemeen had met Slauerhoff. Vertoning van een documentaire over Segalen, met voordrachten door Segalenbiograaf Maarten Elzinga en sinoloog Mark Leenhouts.

Klik hier om naar de betreffende pagina van de filmcyclus te gaan.

Ga voor het volledige programma naar  www.literairemeesters.nl of klik hier voor meer informatie over De avond van Camões of hier voor informatie over de expositie.

De theatervoorstellingen ‘Verwonderd saam te zijn’ zijn helaas afgelast.