Agenda

Slau ontvangt Connie Palmen – 21 november

Connie Palmen vertelt over haar Logboek van een onbarmhartig jaar, over de rouw na het verlies van haar echtgenoot Hans van Mierlo.

In november verschijnt Logboek van een onbarmhartig jaar, Connie Palmens verslag van het jaar na het overlijden van haar partner Hans van Mierlo. Het boek verschijnt exact twee jaar nadat zij elkaar het ja-woord gaven.  Hans van Mierlo overleed op 11 maart 2010 – na een ziekbed van zes weken – op de intensive care afdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam.

Palmen: “Ik noem het een logboek om die meisjesachtige term ‘dagboek’ te omzeilen. Een logboek is een veel fermere term. Een log meet iets. Als ik ergens mee bezig ben, dan is het een plaatsbepaling: waar ben ik nog zonder Hans? Ik vind het niet leuk om ergens te komen zonder hem, het huis binnen te gaan als hij er niet is, ik vind er niets aan zonder hem. Het is heel ongenadig om zoveel te houden van iemand die dood is.” Bang voor de dood van het vergeten zit Palmen met de pen op de huid van de pijn die rouw heet. Het logboek is het aangrijpende verslag van de hunkering naar een verdwenen lichaam, van zelfverlies, woede, en van de liefdevolle herinneringen aan een prachtige man.

Kaarten: Online, telefonisch en aan de kassa van RASA (klik hier).

Tweede kaartje is gratis op vertoon van uw bibliotheekpas. Deze actie geldt alleen op de avond zelf aan de kassa, niet in de voorverkoop.Vergeet niet uw bibliotheekpas mee te nemen.

 

Ma 21 november, 20:00 uur
RASA
Pauwstraat 13a, Utrecht
Entree: € 10,- / 8,- / 5,-