Shortlist vierde editie J.M.A. Biesheuvelprijs

In 2015 werd er een prijs in het leven geroepen die het korte verhaal, als genre binnen de literatuur, de aandacht wil geven die het verdient. De prijs werd vernoemd naar een meester in dit genre; de J.M.A. Biesheuvelprijs.
Er kunnen jaarlijks vijf titels genomineerd worden. Dit jaar heeft de jury uit 26 ingezonden titels een shortlist van drie verhalenbundels samengesteld:

Vonne van der Meer – Brood, zout, wijn (Atlas Contact)
Joubert Pignon – Mooie lieve schat (Atlas Contact)
Annelies Verbeke – Halleluja (De Geus)

De winnaar wordt op 21 februari bekendgemaakt en zal een geldbedrag – dat via crowdfunding bijeen is gebracht – ontvangen. Derhalve gaat het vooralsnog om een onbekend bedrag.

De J.M.A. Biesheuvelprijs is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon. Zij worden ondersteund door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

In 2015 werd de J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen door Rob van Essen voor zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen (Atlas Contact 2014). In 2016 won Marente de Moor voor haar verhalenbundel Gezellige verhalen (Querido 2015) de prijs. En vorig jaar won Maarten ’t Hart met zijn verhalenbundel De moeder van Ikabod.

Doneren kan nog tot 18 februari. U kunt hier bijdragen aan het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs.

 

Uitreiking:

21 februari 2018
20:30 uur – 23:00 uur
Lloyd Hotel en Culturele Ambassade
Oostelijke Handelskade 34 – Amsterdam

 

 

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer