Agenda

Sermoen Kader Abdolah over 'Onze Ikken' 18 maart

door Ingrid van der Graaf

In De Houten Broek biedt een podium voor de kunst van het gesproken woord. Een vriendelijke oase in de babbelcultuur.

Abdolah houdt een sermoen over Ons, over Wij, over Ikken. Over het oosten en het westen, over Bijbel en Koran. In een editie van het programma In De Houten Broek onder het motto ‘Wie de houten broek past, trekke ‘m aan’. Met muziek door Bianca C. o.l.v Fred Abbingh.
Om welsprekendheid in de Nederlandse cultuur te stimuleren geeft In De Houten Broek het woord aan bevlogen woordkunstenaars. De Houten Broek ruimt hiervoor tijd en aandacht in en biedt speels een serieus tegenwicht tegen de babbelcultuur alom, de kakofonie van snelle meningen, de dictatuur van one-liners.

De Houten Broek is een programma van sermoenen, kanselredes, lekenpreken, donderredes, eloquente speeches in de Geertekerk te Utrecht. Sprekers die de houten broek aantrekken zijn afwisselend bekende woordkunstenaars en ongekende talenten die de kunst van het gesproken woord met passie beoefenen. Wie in de houten broek staat krijgt het gezag van het woord en de volledige aandacht van de luisteraars. De (s)preker mag zich zonder onderbreking over zijn onderwerp uitspreken.

Een kerkgebouw is een vrijplaats en een cultuurhuis. Van oudsher wordt er gepreekt. De Geertekerk is zo’n huis zonder galm en voorzien van de atributen die nodig zijn voor een klinkende bijeenkomst: een kansel, een muziekinstrument en de collectezak. De kansel voor het sermoen, het orgel voor muziek naar keuze, de collectezak voor het vergaren van ideeën en bijdragen. Het huis staat open voor nieuwe verhalen, voor andere verhalen dan die er door de eeuwen heen al verteld worden.

Kader Abdolah, (Arak,1954) pseudoniem voor Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani is een Iraans-Nederlands schrijver van een indrukwekkend oeuvre. www.kaderabdolah.nl

Zondag 18 maart
17.00–‐18.00 uur
Geertekerk, Geertekerkhof 23
Utrecht

Toegang is gratis (giften zeer welkom)