Agenda

Schwobfest en tien herontdekte titels gaan mee de winter in

Vanaf 15 januari 2015 brengen uitgeverijen, Nederlandse en Vlaamse boekhandels de herontdekte klassieker onder de aandacht

Agenda

Ken uw klassiekers! – 10 herontdekkingen voor deze zomer krijgt een winters vervolg. Samen met tien uitgeverijen heeft Schwob een selectie gemaakt van bijzondere herontdekkingen uit de twintigste eeuw die dit najaar zullen verschijnen.

Als start van deze winter-campagne zullen Nederlandse en Vlaamse boekhandels vanaf 15 januari 2015 een boekentafel/etalage inrichten met de tien (hieronder genoemde) herontdekkingen van de afgelopen tijd. Op 1 februari organiseren de tien uitgeverijen een Schwobfest in de Lichtfabriek in Haarlem. Tijdens deze middag  zullen tien ambassadeurs, waaronder Michel Krielaars van NRC Boeken, hun favoriete klassieker zo pitchen met de bedoeling dat deze nooit meer in vergetelheid zullen raken.

Sinclair Lewis – Babbitt (Van Oorschot)
George Perec – De Condottiere (De Arbeiderspers)
Jíri Weil – Hartslag van Moskou (Cossee)
John Fante – Wacht tot het voorjaar, Bandini (Meulenhoff)
William Faulkner – Absalom, Absalom! (Atlas / Contact)
Hans Keilson – Dagboek 1944 (Van Gennep)
Mohammed Mrabet – Liefde met een lok haar (Jurgen Maas)
Simone de Beauvoir – Misverstand in Moskou (De Geus)
Roberto Bolaño – De wilde detectives (Lebowski)
Yannis Kiourtsakis – Bij wijze van roman (Ta Grammata)

Voor leesclubs zijn er discussielijsten beschikbaar en is het mogelijk om de uitgever, of de vertaler uit te nodigen voor een avond rondom de herontdekking. De campagne loopt tot aan de Boekenweek in maart.

Kijk voor meer informatie over Schwob op: www.schwob.nl