Schrijfwedstrijd Write Now! van start

Ben je tussen de 15 en 24 jaar en heb je ambitie om te schrijven dan kan je meedoen aan Write Now!, een schrijfwedstrijd voor jongeren met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen.  Schrijvers en schrijfsters in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 insturen. De prijsuitreikingen van de voorronden vinden plaats in de lente van 2011.

Kweekvijver van jong talent
Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Met de titel op zak worden deuren geopend die anders dicht bleven. Maartje Wortel (Dit is jouw huis, Anton Wachterprijs 2010), Raoul de Jong (publiceert bij uitgeverij Augustus en Rothschild & Bach) en Deborah Klaassen (debuteert met Bek dicht en dooreten! bij uitgeverij Prometheus) zijn maar drie succesvolle voorbeelden van deelnemers aan de wedstrijd.

Meedoen
Deelnemers moeten tussen de 15 en 24 jaar oud zijn, de inzending moet geschreven zijn in de Nederlandse taal en de tekst mag maximaal 2.000 woorden bevatten. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. In januari vinden er voorafgaand aan de regiovoorrondes schrijfworkshops plaats onder leiding van een bekende schrijver. Deelname is kosteloos.

Voorrondes en finale
Speciaal geselecteerde regionale jury’s reiken tijdens de voorrondes in juni boekenbonnen uit aan de drie beste kandidaten: € 250,- voor de eerste prijswinnaar, € 125,- voor de tweede en € 75,- voor de derde prijs. De winnaars plaatsen zich voor het grote finaleweekend in Rotterdam. De uiteindelijke hoofdprijs bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een masterclass van een gerenommeerde uitgeverij en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. De vakjury bestaande uit een gerenommeerde auteur, uitgever, recensent en redacteur besluit wie de titel Winnaar Write Now! 2011 in de wacht sleept. De publieksprijs is in handen van de lezer. Vanaf juni staan de stemwijzers op writenow.nu en depers.nl wagenwijd open. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.

Kijk voor meer informatie over de workshops, het reglement, inschrijven e.d op de webpagina van Write Now!

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer