Renate Dorrestein, Schrijver op Locatie.

Renate Dorrestein start als Schrijver op Locatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam met de presentatie van haar nieuwe boek De leesclub. Renate Dorrestein en Christine Otten interviewen elkaar over hun nieuwe boeken, ervaringen en plannen als Schrijver op Locatie. Ook studenten krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Renate Dorrestein Als Schrijver op Locatie gaat voor de VU schrijven, discussies op gang brengen over haar gekozen thema ‘de imperfectie van de schepping’ en met studenten op Schrijvershuisbezoek. Ook schrijft Dorrestein het kerstgeschenk 2010 voor de VU. Haar nieuwe boek De leesclub gaat over een groep dames die op een rampzalige literaire cruise gaat met hun favoriete auteur. Eenmaal op de boot met hun schrijver loopt alles totaal in het honderd. “Ergens wel zonde dat Gideon de Wit het niet heeft overleefd.”

Van Christine Otten verscheen onlangs In Wonderland. Een modejournalist en een columnist worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische aanslagen. Jaren later wordt er een speelfilm gemaakt over de geruchtmakende zaak. Dat is het begin van een zoektocht naar de waarheid.

Het aanstellen van de Schrijver op Locatie is een initiatief van de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam. Renate Dorrestein is de opvolger van Christine Otten (2009), Marcel Möring (2008) en Abdelkader Benali (2007). Dorresteins aanstelling duurt een jaar en loopt tot 1 februari 2011.

Waar en wanneer? Datum: 18 februari 2010 Tijd: 16.00-17.00 uur Plaats: Amsterdam| Hoofdgebouw VU, Aurorazaal | De Boelelaan 1105 Toegang: gratis, borrel na afloop. Aanmelden gewenst op www.vuconnected.nl

Recent

13 maart 2018

Tussenwezens

9 maart 2018

Feel-good

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer