Agenda

Recensiekoning presenteert zijn (haar,hun) eerste boek aan de vooravond van koninginnedag

Gesignaleerd door de redactie

Recensiekoning recenseert niet alleen boeken, cd’s of televisieprogramma’s, maar werkelijk alles: brood van Albert Heijn, de Koran, de vrouw, zeebeesten, vakantiestress of straatklinkers. 

De website www.recensiekoning.nl. kende een stormachtige start. Wat in de zomer van 2010 ontstond als een manier om gratis spullen los te krijgen van producenten, groeide binnen enkele maanden uit tot een populair lifeblog met persoonlijke en vaak licht satirische columns vermomd als recensies. Het aantal unieke bezoeken steeg binnen een half jaar naar meer dan honderdduizend per maand. Daarnaast aasden enkele grote nationale kranten nog voor de jaarwisseling op bijdragen op papier. De Volkskrant won deze strijd en publiceert sinds maart 2011 elke week twee ‘recensies’. Recensiekoning telt zes recensenten: Gustav, Joost, Olaf, 10e, RuSt en Lorenzo.

Dit eerste boek is de meest recente vrucht in de opgang van Recensiekoning. Om de lezer te helpen, kent dit boek toch een overkoepelend thema: Nederland. Met nieuwe, ongepubliceerde recensies en het beste van het web tezamen, bieden Gustav, Olaf, Joost, 10e, RuSt en Lorenzo in Recensiekoningrecenseert Nederland een slimme, hilarische, selectieve kijk op het Nederland van nu, vroeger en ooit.

De Recensensiekoning aan het woord: ‘Eerst was er niks. Toen was er een soort muffe amoebe. Toen was er een site. Toen ging die amoebe terecht dood. Toen was er een site en de Volkskrant. En nu komt er een boek. Straks kun je ons cadeau doen!’

Alles recenseren is online wel te doen. Voor een boek moest er toch wel een selectie gemaakt worden en is er een thema nodig. De eerste ideeën van Recensiekoning waren: diepzeevissen, dictatoriale oliestaatjes, knopen leggen bij vrieskou, 19e eeuwse woordenboeken Roemeens-Duits, ingeblikte winterkost voor in de tropen en uitroepen van een vijfjarig kind dat door een geit wordt gebeten op een kinderboerderij beginnend met de letter Y – werden vreemd genoeg geweigerd door de uitgever. Vandaar de titel Recensiekoningrecenseert Nederland.

Om te vieren dat Fukushima 4 nog niet is ontploft en het leven heeft weggevaagd en omdat het boek verschijnt, geven ze een groot feest. Dit is geen boekpresentatie zoals ze bekend zijn. Dit is keihard doorfeesten van 22 uur tot 3 uur ‘s nachts.
Zie hier de flyer.

 

Recensiekoningrecenseert Nederland

Recensiekoning (Olaf, Gustav, Joost, 10e, RuSt en Lorenzo)
Blz: 173 pagina’s
Prijs: € 14,95
Verschenen bij Bruna