16 maart 2011

Recensenten gezocht

De lekenkritiek – recensies door gewone lezers – gaat een steeds groter rol spelen in de beoordeling van boeken. Op Literair Nederland plaatsen we al bijna tien jaar recensies van fervente lezers over betere boeken. Er wordt zo een archief opgebouwd met stukken over Nederlandse en vertaalde literatuur.  Op dit moment is er weer ruimte voor enkele recensenten.

Als recensent van Literair Nederland krijg je boeken toegestuurd waar je een recensie over schrijft. Die recensie wordt indien nodig geredigeerd en vervolgens geplaatst op de site. Om recensent te worden bij Literair Nederland stuur je een voorbeeldrecensie naar Carolien Lohmeijer, als de recensie geplaatst wordt, de redactie dus vindt dat je goed genoeg recenseert, ontvang je  meteen een nieuw boek thuis. De boeken mag je altijd houden, het werk is verder onbezoldigd. Je kunt in je eigen tempo recenseren, sommige recensenten van Literair Nederland recenseren heel veel andere minder.

Interesse? Mail de redactie.

steun-ons

Het aantal gedegen langere recensies in dag- en weekbladen neemt af. De medewerkers van Literair Nederland doen hun uiterste best om deze lacune op te vullen. Dit doen wij onbevooroordeeld, zonder deadlines en voor de gebruikers gratis.

Om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, ons archief toegankelijker te maken en onze recensenten op te leiden tot professioneel niveau, is uw hulp nodig. Helpt u ons met uw donatie?

 

 

;

1 reactie

  • Laura zegt:

    Beste Literairnederland,

    als jullie nog steeds op zoek zijn naar recensenten zou ik me graag aan willen melden en een proef recensie naar jullie toesturen. Alleen zou ik graag het e-mail adres van jullie willen, omdat de link me naar Outlout doorstuurt en dat gebruik ik niet.

    Met vriendelijke groet,
    Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Meer van :

6 mei 2016

Kijken door een caleidoscoop

Over 'De verzoening' van R.A. Basart
5 mei 2016

Een Nederlandse Graham Greene

Over 'De oogst is voorbij' van Geert van der Kolk
4 mei 2016

In het land van de gefrituurde chocoladetaart

Over 'Het diepe Zuiden' van Paul Theroux

Recent

3 mei 2016

Verbleekte vader

Over 'Oberhausen' van Maarten Moll
2 mei 2016

Zwelgend hart

Over 'De zomer haalt nog één keer uit' van Chrétien Breukers
28 april 2016

Spelletje in Normandië loopt uit de hand

Over 'Een weekendje oorlog' van Frans van Deijl
27 april 2016

De weg van waarheid en begrip

Over 'Het boek van Memory' van Petina Gappah
26 april 2016

Vechten tegen een waanbeeld

Over 'Aan open zee' van Atte Jongstra

Verwant