Agenda

Qwerty & Azerty-quiz in Amsterdam

De Grote Literaire Quiz der Lage Landen

Agenda

Op 5 maart 2014 wordt in Amsterdam voor het eerst de Qwerty & Azerty-quiz georganiseerd. Deze quiz gaat over boeken en schrijvers, over klassiekers en debuten, over literair en ander proza uit de Lage Landen. Qwerty & Azerty werd al twee keer eerder succesvol in Antwerpen georganiseerd.

Quizmaster is Warre Borgmans. Wim Brands, presentator VPRO Boeken, is juryvoorzitter.

Waar de Nederlander op zijn toetsenbord de Q van Question aantreft, vindt de Vlaming op zijn klavier de A van Answer. Vlamingen en Nederlanders weten niet zo veel van elkaars schrijvers en literatuur. Alle reden dus om tijdens een gezellige avond op speelse wijze de kennis wat op te frissen. Daarom: Qwerty & Azerty, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen.

Uw kennis wordt niet alleen getest aan de hand van theoretische vragen maar er wordt ook gebruik gemaakt van filmfragmenten, audio-opnamen en illustraties.

Deelname
Stel een team samen van 4 personen, vul het inschrijvingsformulier in en stuur dit door. Deelnemen kost 10 euro per team van 4 personen. De inkomsten gaan naar een goed doel. Inschrijven kan zolang er plaats is.

Plaats en tijd
de Brakke Grond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam
Woensdag 5 maart 2014 – 19:00 uur

Editie Antwerpen
Ook in Antwerpen wordt weer een Qwerty & Azerty quiz georganiseerd. Deze vindt plaats op 21 maart a.s. Voor deelname in Antwerpen klik hier.

De organisatie van de quiz is in handen van deBuren, de Nederlandse Taalunie, VPRO en de Brakke Grond