Agenda

Poëzie is zo moeilijk nie! Poëzie-Marathon Enschede

Enschede dompelt zich onder in poëzie op 25 plaatsen in de stad.

Rondom de Gedichtendag organiseert de Poëzie Marathon Enschede al vier jaar met groot enthousiasme en succes een week lang allerlei poezie-activiteiten. Dit jaar is de Poëzie Marathon Enschede van 24 tot en met 30 januari.

Feestelijke opening Poëzie Marathon Enschede. Waar: Grote Kerk. Wanneer: Zondag 24 januari, 16.00 uur. Met o.a. de onthulling nieuwe gedichtenborden in de stad.

Deelnemers: Het Prismare, Podium Twente, Vrijhof UT, café Het Bolwerk, MAC Berlijn, Antiquariaat Kruimeltje, Atelier Print Art, Bibliotheek Enschede, Galerie Quinta Bies, Grote Kerk, Paradijs, Zorgcentrum De Posten, Kookboek.nl, Volksuniversiteit Enschede, leerlingen van Het Stedelijk Lyceum locatie Kottenpark, Louk’s Atelier, Villa de Pilla, De Zessprong, Vestzak theater, galerie Eerst, Het Vrijdag en galerie Beeld & Aambeeld doen allemaal mee aan een marathon van activiteiten!

Labavond: Internetpoëzie. Waar: Arendsmanhuis. Wanneer: Maandag 25 januari, 19.00 uur. Studenten van AKI Artez presenteren internetpoëzie: een eigentijdse interpretatie en vormgeving van beeld en geluid.

Poetry Slam & Gedichtenbal. Waar: Literair café ’t Bolwerk. Wanneer: Woensdag 27 januari, 20.30 uur. Tijdens de Slampionship 2010 laten jonge dichters uit het hele land zien en horen dat poëzie niet alleen bedoelt is voor dunne boekjes in kleine hoekjes van kantoorboekhandels. Aansluitend is er een gedichtenbal met dj Thomas.

Tsjêbbe Hettinga. Waar: Galerie Beeld & Aanbeeld. Wanneer: Zaterdag 30 januari, 17.00 uur. De Friese dichter en schrijver van de Gedichtendagbundel 2010 is met zijn grote atmosferische poëzie uniek in de Nederlandse dichtkunst. Hettinga leest voor uit eigen werk onder muzikale begeleiding van tuba en baritonsax.

Guerilla Poetica. De hele week in Media Art Café Berlijn: Op onverwachte momenten en in een onverwachte taal draagt stadsdichter Bert de Haan gedichten voor.

Poëzie is zo moeilijk nie. De Poëzie Marathon Enschede wil de poëzie op een laagdrempelige, enthousiaste en ongedwongen manier onder de aandacht brengen. Zij wil zoveel mogelijk doelgroepen uit de stad Enschede en omgeving interesseren voor de dichtkunst en nieuwe doelgroepen kennis laten maken met poëzie in al haar facetten.

De organisatie van de Poëzie Marathon Enschede 2010 nodigt u van harte uit voor dit feestelijk startsein.

Voor meer informatie:

Zie het complete programma op www.poeziemarathonenschede.nl