21 oktober 2010

Pleun – Detlev van Heest

Verschenen: Pleun, het vervolg op De verzopen katten en de Hollander van Detlev van Heest.

In zijn column in NRC Handelsblad schreef Frits Abrahams onlangs met hoeveel plezier hij het debuut van Van Heest heeft gelezen: ‘Tip voor de liefhebbers van J.J. Voskuil: lees Detlev van Heest’ .

In Pleun gaat het verhaal over Van Heest en zijn vrouw verder. Als zij Japan verlaten, lijkt voor hen een zorgeloos bestaan te beginnen. In het zuiden van Nieuw-Zeeland, in een paradijselijk landschap aan zee, wonen ze tussen hun dieren. Maar de idylle duurt niet. Van Heest waant zich geïsoleerd en verloren in een harde immigrantenmaatschappij. Tot hij en zijn vrouw een Nederlands echtpaar ontmoeten. Tussen de vier bloeit snel een innige vriendschap op, met de charismatische Pleun als spil. Terwijl de onderlinge banden tussen de twee echtparen steeds strakker worden, komt het tot een conflict en crisis waaruit geen uitweg mogelijk is.

De uitgever zegt over dit boek: ‘Met zijn botsing van verschillende karakters is Pleun een boek als een bankschroef die op elke bladzijde een slag wordt aangedraaid tot de beklemming bijna lichamelijk voelbaar is. Pleun en het eerder dit jaar verschenen De verzopen katten en de Hollander (genomineerd voor de Anton Wachterprijs) bieden een meeslepende zoektocht van een ontwortelde naar houvast.’

Bij Uitgeverij Van Oorschot is nummer 43 van Tirade verschenen met daarin o.a. een artikel van Jos Vos over Detlev van Heest.

Detlev van Heest werkt als parkeercontroleur in Hilversum.

Pleun

Auteur: Detlev van Heest
Verschenen bij: Uitgeverij Van Oorschot
Prijs: € 45,- (gebonden), € 25,- (paperback)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De kunst van het niets doen reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme en de gebeurtenissen in je leven op je af laten komen, van alle kanten bekijken, en dan weer verder gaan met leven.

Lees meer