Agenda

Orhan Pamuk brengt een bezoek aan Nederland

De nieuwe roman van Orhan Pamuk, Het Museum van de onschuld, verschijnt op 28 augustus in Nederlandse vertaling. Ter gelegenheid daarvan brengt Pamuk een bezoek aan Nederland.

Op dinsdag 1 september (van 18.00 tot 19.00 uur) signeert Orhan Pamuk zijn nieuwste roman bij Athenaeum Boekhandel te Amsterdam. Voor meer informatie over deze signeersessie zie: www.athenaeum.nl.

Op woensdagavond 2 september om 20.00u interviewt schrijver en journalist Bas Heijne de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk in Wereldculturencentrum RASA te Utrecht over zijn nieuwe roman Het Museum van de onschuld, een (soms hilarisch) verhaal over de obsessieve liefde van de rijke Istanbulse zakenman Kemal voor een ver familielid, de veel jongere Füsun. De voertaal is Engels

Kaarten (€ 10 / € 7,50) zijn vanaf woensdag 19 augustus te koop bij Rasa Wereldculturencentrum Pauwstraat 13 a, 3512 TG Utrecht (wo t/m vrij 15.00 – 18.00, t 030-2316040, http://www.rasa.nl)

Het Museum van de onschuld is het verhaal van de liefde van Kemal, een rijke Istanbulse zakenman, voor Füsun, een ver familielid dat veel jonger is dan hij. De liefde wordt zorgvuldig gedocumenteerd door middel van allerlei voorwerpen die met Füsun te maken hebben. De lezer wordt door een museum geleid waar de voorwerpen liggen, en het verhaal ontvouwt zich aan de hand daarvan. De liefde brengt Kemal in alle uithoeken en in de meest uiteenlopende kringen van Istanbul. (SLAU, Arbeiderspers)