Op de valreep: Patti Smith signeert

Patti Smith treedt zaterdagavond 7 juli op in een uitverkocht Paradiso. Naar nu bekend is geworden heeft ze op het laatste moment toegezegd om de dag daarvóór, vrijdag 6 juli, van 14.00 uur tot 15.00 uur, haar boeken te signeren bij het American Book Center op het Spui in Amsterdam.

Van Patti Smith verscheen onlangs een nieuw album, Banga. Van haar boek Woolgathering is onlangs een nieuwe editie verschenen, uitgebreid met foto’s, illustraties en het autobiografische deel Two Worlds. Haar boek Just Kids (2010), over haar tijd in New York met fotograaf Robert Mapplethorpe kwam dit voorjaar uit bij uitgeverij De Geus.

Patti Smith signeert

vrijdag 6 juli, 14.00 – 15.00 uur
American Book Center
Spui, Amsterdam

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer