29 september 2008

Oostenrijkse auteur Robert Menasse bezoekt Nederland

Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van zijn laatste roman Don Juan de la Mancha of de leerschool van de lust bij De Arbeiderspers, bezoekt Robert Menasse zijn geliefde Amsterdam, waar hij in 1999 writer in residence was.

Robert Menasse treedt op 30 september a.s. op in SPUI25 waar hij geïnterviewd zal worden door Michaël Zeeman en op 2 oktober vindt de presentatie van Don Juan de la Mancha plaats in het Goethe-Institut onder leiding van historicus Daniel Cil Brecher.

Don Juan de la Mancha of de leerschool van de lust (verschenen op 18 september)

Nathan is redacteur van het luchtige, mondaine katern ‘Leven’, maar verkeert in zijn privé-leven in verwarring over zijn seksuele rol als man. Hoewel hij een kind van de seksuele revolutie en een nog altijd attractieve don juan is, is hem de lust letterlijk vergaan. In therapie bij een klassieke joodse mamma, dr. Hannah Singer, leeft de mythomaan Nathan zich uit in verhalen over zijn seksuele veroveringen, reddeloze romances en onvergetelijke liefdes.

In Don Juan de la Mancha leidt Robert Menasse de lezer op virtuoze, uiterst onderhoudende manier door het slagveld van de seksuele betrekkingen van de jaren zestig tot heel erg nu. Portret van een generatie en een oversekste wereld.

Robert Menasse (Wenen, 1954) studeerde germanistiek, filosofie en politicologie in Wenen, Salzburg en Messina. Bij De Arbeiderspers verschenen eveneens in de vertaling van Paul Beers onder andere de romans Zalige tijden, breekbare wereld en De verdrijving uit de hel.

ISBN: 978-90-295-6659-9
Gebonden / € 21,95
Dinsdag 30 september: Michaël Zeeman interviewt Robert Menasse in SPUI25

De Arbeiderspers organiseert in samenwerking met het Academisch-Cultureel centrum SPUI25 en de Oostenrijkse ambassade Cities of Exile (Writing Europe II). Deze avond vindt plaats op dinsdag 30 september om 20.00 uur in SPUI25. Voertaal: Duits.

Reservering: De toegang is gratis. De capaciteit van SPUI25 is beperkt. Voor het bijwonen van bijeenkomst dient u zich van tevoren aan te melden via SPUI25@uva.nl. Als de zaal vol is ontvangt u bericht. Mocht u verhinderd zijn dan graag afmelden.  Adres: Spui 25 – 27, 1012 WX Amsterdam.

Presentatie Don Juan de la Mancha op donderdag 2 oktober in het Goethe-Institut, Rotterdam
Door: Daniel Cil Brecher
Voertaal: Duits
Toegang: € 5,00 / met korting: € 3,00
Locatie: Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, Rotterdam

Recent

11 augustus 2017

Zorgenkind of zondagskind

7 augustus 2017

Een kanjer

4 augustus 2017

Wondranden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

27 augustus 2007

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Iemand gaat op reis naar een prachtig land, Peru in dit geval, en schrijft een boek over deze reis. Op de flap staat: "Het neusje van Peru voert de lezer mee naar de Peruviaanse woestijn, het Triticameer, over de Andes naar het hart van het Incarijk, tot in de jungle nabij Iquitos."

Dat klinkt toch goed nietwaar? Helaas, we worden wel meegenomen maar niet naar het bovengenoemde. Natuurlijk komen deze gebieden wel voor in het boek maar het frappante is dat ik heel veel over het reizen zelf heb gelezen maar weinig over het land.

Lees meer