Agenda

Nijmeegs Boekenfeest 2011

Op zaterdag 19 maart vult Concertgebouw De Vereeniging zich voor de vijfde keer met lezers, schrijvers, dichters, muzikanten, dj’s, tekenaars en wetenschappers. Het boekenfeest is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen, en kan inmiddels standaard rekenen op zo’n 1500 enthousiaste bezoekers.

Op dit vijfde Nijmeegs Boekenfeest staat het levensverhaal centraal, want het thema van de Boekenweek is Curriculum vitae, geschreven portretten. Rondom dit thema is een prachtig programma samengesteld. Natuurlijk kan de schrijver van het Boekenweekgeschenk, Kader Abdolah, niet ontbreken. Verder komt de hilarische cartoonist Kamagurka aan het woord en haalt Jan Mulder herinneringen op uit zijn voetbalverleden.

P.F. Thomése leest voor uit zijn boek over een vijftiger die een meisje opsluit. Willem Elsschot komt twee keer aan bod; Vic van de Reijt werpt nieuw licht op zijn leven en werk, terwijl La Femme Belge een gedicht van deze literaire reus op muziek zet. Carlo Leget gaat in op de belangrijkste vragen omtrent levenskunst. Erik Molkenboer houdt een live tekensessie. En ook autobiografisch striptekenaar Barbara Stok en debutante Florence Tonk, die in Nijmegen studeerde, betreden het podium.

Deze avond vindt ook de prijsuitreiking van de Liegbiowedstrijd van Op Ruwe Planken plaats en dragen de winnaars van de schrijfwedstrijden Aan Het Woord en De Nijmeegse Nieuwe voor. DJ Jos Lenkens en DJ Takkie ondersteunen de avond. De denderende slotshow komt van Vic van de Reijt en Ron Tebbens met hun superswingende Franse disco!

Het programma begint om 20.15 uur. Na al het literair vertier wordt de avond vanaf 00.00 uur tot diep in de nacht afgesloten met een feest om te dansen en te proosten op het leven. Het boekenfeest was voorgaande jaren uitverkocht, dus koop snel je kaartje!

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, Bibliotheek Gelderland Zuid, Keizer Karel Podia, Boekhandel selexyz dekker vd vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Soeterbeeck Programma RU.

 

Datum: 19 maart 2011
Aanvang: 19:45u
Lokatie: Keizer Karelplein 2d , De Vereeniging
Website: http://www.nijmeegsboekenfeest.nl
Email
Entree: €  15,00 12,50 (bibliotheekleden/pashouders/studenten)