30 november 2009

Nieuwe podcast over poëzie: VersSpreken

Liefhebbers van poëzie kunnen vanaf heden kennismaken met een nieuw initiatief: VersSpreken, een nieuwe podcast over poëzie.

In elke aflevering van VersSpreken praten steeds vier dichters over één enkel gedicht. De sprekers proberen verschillende leesingangen, wisselen ideeën uit, zoeken soms misschien de confrontatie, en hopen zo de leesmogelijkheden van het gedicht te verkennen én te vergroten. De besproken dichter draagt het gedicht van die uitzending eerst zelf voor.

In de eerste aflevering staat een titelloos gedicht van Thomas Möhlmann centraal, uit zijn recente bundel Kranen open.

VersSpreken wordt geproduceerd, en afwisselend gepresenteerd door Joost Baars (1975, dichter, werkzaam bij Stichting Perdu) en Matthijs Ponte (1982, dichter, medewerker werkgroep Caraïbische letteren). Vaste VersSprekers zijn daarnaast Erik Lindner (dichter, criticus bij o.m. de Groene Amsterdammer en de Reactor) en Samuel Vriezen (dichter en componist).

VersSpreken is een adaptatie van de Amerikaanse podcast PoemTalk.

Op www.versspreken.nl kunt u de eerste aflevering beluisteren. Welke gedichten in volgende afleveringen besproken zullen worden, is helaas nog niet bekend maar u kunt zich abonneren op de nieuwsbrief (‘een voorlopig onregelmatige nieuwsdienst’) die u daarover op de hoogte zal brengen.

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer