Nieuwe podcast over poëzie: VersSpreken

Liefhebbers van poëzie kunnen vanaf heden kennismaken met een nieuw initiatief: VersSpreken, een nieuwe podcast over poëzie.

In elke aflevering van VersSpreken praten steeds vier dichters over één enkel gedicht. De sprekers proberen verschillende leesingangen, wisselen ideeën uit, zoeken soms misschien de confrontatie, en hopen zo de leesmogelijkheden van het gedicht te verkennen én te vergroten. De besproken dichter draagt het gedicht van die uitzending eerst zelf voor.

In de eerste aflevering staat een titelloos gedicht van Thomas Möhlmann centraal, uit zijn recente bundel Kranen open.

VersSpreken wordt geproduceerd, en afwisselend gepresenteerd door Joost Baars (1975, dichter, werkzaam bij Stichting Perdu) en Matthijs Ponte (1982, dichter, medewerker werkgroep Caraïbische letteren). Vaste VersSprekers zijn daarnaast Erik Lindner (dichter, criticus bij o.m. de Groene Amsterdammer en de Reactor) en Samuel Vriezen (dichter en componist).

VersSpreken is een adaptatie van de Amerikaanse podcast PoemTalk.

Op www.versspreken.nl kunt u de eerste aflevering beluisteren. Welke gedichten in volgende afleveringen besproken zullen worden, is helaas nog niet bekend maar u kunt zich abonneren op de nieuwsbrief (‘een voorlopig onregelmatige nieuwsdienst’) die u daarover op de hoogte zal brengen.

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer