8 juni 2010

Nieuwe literaire website zoekt web-/hoofdredacteur

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar een web-/hoofdredacteur voor de nieuwe website SWOB.nl. Schwob.nl is een nieuwe website voor buitenlandse, nog onvertaalde literatuur, die een bijdrage wil leveren aan een veelzijdig, gevarieerd literair klimaat en een open vertaalcultuur in Nederland. De site richt zich op lezers, uitgevers en redacteuren. Via Schwob.nl zullen Nederlandse literaire instellingen regelmatig worden geïnformeerd over klassieke, vernieuwende literatuur uit het buitenland.

De web-/hoofdredacteur moet de verdere ontwikkeling van de website en de regelmatige verschijning van nieuwe content ter hand nemen, een en ander in samenwerking met de redactie. Het betreft een aanstelling voor vooralsnog 24 uur per week. De sluitingstermijn is 16 juni; de eerste gesprekken zullen worden gevoerd in de week van 21 juni.

De tekst van de vacature is te vinden op de website van het Nederlands Letterenfonds.

Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt schrijvers en vertalers en brengt Nederlandse literatuur in het buitenland onder de aandacht.
Het fonds is in 2010 ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en het Fonds voor de Letteren.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer