Nieuwe literaire website zoekt web-/hoofdredacteur

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar een web-/hoofdredacteur voor de nieuwe website SWOB.nl. Schwob.nl is een nieuwe website voor buitenlandse, nog onvertaalde literatuur, die een bijdrage wil leveren aan een veelzijdig, gevarieerd literair klimaat en een open vertaalcultuur in Nederland. De site richt zich op lezers, uitgevers en redacteuren. Via Schwob.nl zullen Nederlandse literaire instellingen regelmatig worden geïnformeerd over klassieke, vernieuwende literatuur uit het buitenland.

De web-/hoofdredacteur moet de verdere ontwikkeling van de website en de regelmatige verschijning van nieuwe content ter hand nemen, een en ander in samenwerking met de redactie. Het betreft een aanstelling voor vooralsnog 24 uur per week. De sluitingstermijn is 16 juni; de eerste gesprekken zullen worden gevoerd in de week van 21 juni.

De tekst van de vacature is te vinden op de website van het Nederlands Letterenfonds.

Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt schrijvers en vertalers en brengt Nederlandse literatuur in het buitenland onder de aandacht.
Het fonds is in 2010 ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en het Fonds voor de Letteren.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer