18 mei 2010

Nieuw tijdschrift VOLGENS over schrijvers en literatuur

Renate Dorrestein eerste gasthoofdredacteur

Vandaag is het eerste nummer van VOLGENS verschenen. Bestsellerauteur Renate Dorrestein is de eerste gasthoofdredacteur van dit nieuwe tijdschrift. Het is een eigenzinnig en afwisselend magazine over telkens een andere gerenommeerde Nederlandse schrijver, zijn of haar werk en inspiratiebronnen. Dorrestein, auteur van o.a. De leesclub en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor vervulde de erefunctie als eerste. 

Dorrestein ? van huis uit bladenmaker- heeft met plezier gewerkt aan een blad met zo’n persoonlijke invalshoek.

Ze vertelt in VOLGENS over haar grote voorbeeld Kurt Vonnegut, wiens boeken haar de inspiratie boden die ze nodig had toen haar manuscripten steeds werden afgewezen op gebrek aan kwaliteit.

Verder is ze enthousiast over de kans die ze kreeg om de volgens haar ‘de beste interviewer van Nederland’  te mogen interviewen, Clairy Polak.

Maar ook voor nieuw talent heeft ze plaats gemaakt in VOLGENS. Ze besteedt ruim aandacht aan Franca Treur, die succesvol debuteerde met haar boek Dorsvloer vol confetti.

Verder in dit nummer van VOLGENS Renate Dorrestein o.a.:  de literaire kritiek, schrijfadvies, belangrijke mensen uit haar leven en een kijkje in de enorme hoeveelheid werk bij een boekverfilming.

VOLGENS is een uitgave van Veen Magazines en zal worden verspreid in een oplage van 60.000 stuks. De verkoopprijs bedraagt € 6,95.

Het tweede nummer van VOLGENS verschijnt in het najaar van 2010, met een andere, nog onbekende schrijver als gasthoofdredacteur.

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer