Nieuw tijdschrift VOLGENS over schrijvers en literatuur

Renate Dorrestein eerste gasthoofdredacteur

Vandaag is het eerste nummer van VOLGENS verschenen. Bestsellerauteur Renate Dorrestein is de eerste gasthoofdredacteur van dit nieuwe tijdschrift. Het is een eigenzinnig en afwisselend magazine over telkens een andere gerenommeerde Nederlandse schrijver, zijn of haar werk en inspiratiebronnen. Dorrestein, auteur van o.a. De leesclub en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor vervulde de erefunctie als eerste. 

Dorrestein ? van huis uit bladenmaker- heeft met plezier gewerkt aan een blad met zo’n persoonlijke invalshoek.

Ze vertelt in VOLGENS over haar grote voorbeeld Kurt Vonnegut, wiens boeken haar de inspiratie boden die ze nodig had toen haar manuscripten steeds werden afgewezen op gebrek aan kwaliteit.

Verder is ze enthousiast over de kans die ze kreeg om de volgens haar ‘de beste interviewer van Nederland’  te mogen interviewen, Clairy Polak.

Maar ook voor nieuw talent heeft ze plaats gemaakt in VOLGENS. Ze besteedt ruim aandacht aan Franca Treur, die succesvol debuteerde met haar boek Dorsvloer vol confetti.

Verder in dit nummer van VOLGENS Renate Dorrestein o.a.:  de literaire kritiek, schrijfadvies, belangrijke mensen uit haar leven en een kijkje in de enorme hoeveelheid werk bij een boekverfilming.

VOLGENS is een uitgave van Veen Magazines en zal worden verspreid in een oplage van 60.000 stuks. De verkoopprijs bedraagt € 6,95.

Het tweede nummer van VOLGENS verschijnt in het najaar van 2010, met een andere, nog onbekende schrijver als gasthoofdredacteur.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer