Agenda

Nestelingen – verhaal met muziek van Mischa Andriessen

Nestelingen is een bijzondere voorstelling waarin muziek, theater en poëzie zijn samengebracht. In het stuk lopen verschillende geschiedenissen door elkaar: een Joods-Hongaarse familie die in Nederland terechtkomt, Afrikaanse bootvluchtelingen en daarnaast het verhaal van een man en vrouw die uit elkaar groeien omdat zij verschillend met heden en verleden omgaan.

De voorstelling  gaat over kleine, persoonlijke geschiedenissen in relatie tot de grote geschiedenis. Het gaat deels over actuele problemen, maar is geen pamflet. Hoe geeft iemand zijn betrokkenheid vorm? Dat is een essentiële vraag in het stuk. En ook: hoe ver kun je daarin gaan? De verwijdering tussen de man en de vrouw in het stuk komt ten dele voort uit de immense, voor de man niet te volgen betrokkenheid van de vrouw.

Nestelingen wordt uitgevoerd door jonge, talentvolle acteurs en musici. Zij hebben allen een belangrijke rol gehad in de totstandkoming en uiteindelijk vorm van het stuk.

Muziek: Béla Bartók – Contrasts, Arvo Pärt – Spiegel im Spiegel, Crime and the City Solution – Steal to the sea, Dejan Terzic – Traum im traum, Mihály Dresch – Füst, Zoltán Lantos – Minimal Parafrase

Uitvoerenden: Loes Dooren (viool), Ellen Schepers (piano), Heleen Oomen (klarinet), Steven Willemsen (elektrische gitaar), Tyl Piryns (slagwerk) Bas Hendrickx (spel), Eva Waterbolk (spel), Mischa Andriessen (tekst en spel)

Nestelingen werd geschreven door dichter Mischa Andriessen op uitnodiging van Dichters in de Prinsentuinfestival, waar het stuk in 2015 ook voor het eerst werd opgevoerd.


Toegang gratis.

 

20 maart 2016
Aanvang: 16.00
ACEC – Roggestraat 44
Apeldoorn