15 juni 2010

Narcissus – Maarten Schinkel

Om niet te falen in zijn nieuwe baan neemt David Stresemann zijn toevlucht tot een medicijn dat hem intelligenter belooft te maken. Maar hoe komt hij erachter of de successen die volgen alleen te danken zijn aan zijn verbeterde brein? Balancerend tussen genialiteit en gekte poogt Stresemann uit het labyrint van zijn eigen hoofd te ontsnappen, terwijl hij verwoed probeert niet te vallen voor de enige die hem uiteindelijk nog lijkt te begrijpen: zijn eigen spiegelbeeld. Narcissus is een buitengewoon meeslepende en diepgravende roman over identiteit, hebzucht en de ondergang van het gelijkheidsideaal van de afgelopen eeuw.

Maarten Schinkel (1960) is redacteur van NRC Handelsblad, en werkte eerder voor Quote. Hij publiceerde essays in onder meer Dif en Hollands Maandblad. In zijn vrije tijd schrijft hij muziek. Drie is zijn eerste roman.

Narcissus

Auteur: Maarten Schinkel
Verschenen bij: Uitgeverij Meulenhoff (juni 2010)
Prijs: € 17,95

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer