Agenda

Mark Strand – exclusief optreden van een van de grootste dichters van de VS

Door Ingrid van der Graaf

Zondag 22 april komt de Amerikaanse dichter Mark Strand (1934) naar City2Cities om voor te dragen uit zijn werk. Ook gaat hij een dialoog aan met zijn vertalers Wiljan van den Akker en Esther Jansma en verschillende dichters waaronder Mustafa Stitou.

Mark Strand schreef een groot aantal poëziebundels, waaronder Blizzard of One, waarvoor hij de Pulitzer Prize (1999) ontving. Hij was Poet Laureate van de Verenigde Staten en ontving in 2004 de Wallace Stevens Award voor zijn gehele oeuvre. Naast zijn dichterscap is Strand prozaïst, vertaler en redacteur.
Toen Strand in 2006 in Nederland was, bleek hij een ware voordrachtskunstenaar die zijn poëzie op een overtuigende manier brengt. In zijn nieuwste, bundel Bijna onzichtbaar  ‘(…) een vreemde eend in het oeuvre van Strand. De dichter maakte (…) korte prozaïsche fragmenten die bestaan uit situatieschetsen en parabels. Proems noemt Strand ze, een portmanteau van poems en prose’ (uit: 8Weekly) een proza dat de grenzen met poëzie doet vervagen. Extra bijzonder aan deze bundel is dat zowel de Engelse als de Nederlandse versie van de gedichten zijn opgenomen.

Zo. 22 april 2012
Aanvang: 16:00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: € 10,00/€ 7,50
C2C Spiegeltent
Korte Nieuwstraat 24 (op het plein)

Bijna onzichtbaar
Mark Strand
Blz: 107
Prijs: 17,50
Verschenen bij Van Oorschot