Agenda

Manuscripta – een nieuw boekenseizoen

Manuscripta is de feestelijke opening van het boekenseizoen. In het eerste weekend van september presenteren meer dan honderd Nederlandse uitgevers de nieuwe titels van het komende seizoen. Er is een hoop te doen: boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, exclusieve previews van boekverfilmingen en bijzondere buitenacts.

Bekroonde buitenlandse auteurs als Meir Shalev (onder anderen Een duif en een jongen) en Bernhard Schlink (De voorlezer, verfilmd als The Reader) komen speciaal voor het openingsprogramma naar Amsterdam.

Nederlandse auteurs die dit najaar met nieuw werk komen en die aanwezig zijn, zijn o.a.: Arthur Japin, Adriaan van Dis, Hans Dorrestijn, Gerbrand Bakker, Ronald Giphart, Carry Slee, Douwe Draaisma en Daan Heerma van Voss.

Manuscripta vindt plaats op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. Manuscripta is de zaterdagavond en zondag open voor publiek. De maandag is exclusief voor professionals uit het boekenvak.

Ga voor meer informatie, programma en kaartverkoop naar de website van Manuscripta.