Agenda

Literaire salons Hans Spit in Den Haag

Literaire activiteiten maart 2015

Agenda

Zondag 1 maart
In maart zet Hans Spit de deuren weer open voor zijn literaire salons. Tijdens de eerste salon zal schrijver (ook schaker en journalist) Alexander Münninghof te gast zijn. Münninghoff publiceerde onlangs het boek de Stamhouder. Een verbijsterende en boeiende familiegeschiedenis over zijn familie, afkomstig uit Posen oftewel Poznan (Polen), tegen de achtergrond van een veranderend Europa tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Casper Postmaa, journalist en hoofdredacteur van Den Haag Centraal gaat met Münninghof in gesprek over het ontstaan van dit op ware feiten gebaseerde boek.

Plaats: Paul Steenbergen foyer,Koninklijke Schouwburg, Den Haag.
Entree: € 15.00 ( koffie en/of wijn inbegrepen)
Aanvang: 14.00 uur.
Reserveren info@ks.nl, telefoon 0900-3456789
Kan ook via spit.hans@gmail.com, redactie@extaze.nl of telefoon 0681309892


Zondag 8 maart
18726_WrokDe tweede Salon is in samenwerking met het Letterkundig Museum. Biograaf Willem Otterspeer is te gast en zal zijn tweede deel van zijn biografie van Willem Frederik Hermans, De zanger van de wrok presenteren.
In De zanger van de wrok komt de levensbeschrijving van een van de belangrijkste figuren uit de naoorlogse Nederlandse literatuur tot een even grootse als ontluisterende conclusie. Otterspeer laat zien hoe de rancune zich een weg vreet in het persoonlijke leven van Hermans. De ene na de andere vriend wordt de deur gewezen, zijn wetenschappelijke carrière lijdt schipbreuk en ook zijn persoonlijke leven brandt op in toenemende eenzaamheid. Zijn emigratie naar Frankrijk, zijn verblijf in zijn geliefde Parijs, verergert die eenzaamheid alleen maar. Angst en achterdocht, wrok en wraak vormen de definitieve determinanten van zijn bestaan. De biografie ligt vanaf 28 februari in de winkels.
Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen; Herman Rosenberg, verbonden aan AD/Haagsche Courant, treedt op als moderator.

Aanvang: 13.30 uur (museum vanaf 12.00 uur te bezoeken)
Entree: € 10,00 (koffie en/of wijn inbegrepen)
Reserveren: spit.hans@gmail.com, of o68130989