26 oktober 2010

Literaire activiteiten in Nieuwe Teisterbant

Najaar 2009 nam een aantal Haarlemmers het initiatief om Nieuwe Teisterband op te richten. De oude Teisterband was een kunstenaarssociëteit waar schrijvers en kunstenaars sinds 1950 op initiatief van Godfried Bomans bijeen kwamen.

Nieuwe Teisterband organiseert maandelijks literaire avonden met aandacht voor proza, poëzie en verhalen. Ook zullen er regelmatig  film- en debatavonden plaatsvinden. Het moet weer een plek worden waardoor ‘het creatieve klimaat in Haarlem hechter zal worden’.

Naast deze avonden organiseert Nieuwe Teisterband in samenwerking met de Stadsbibliotheek dit jaar voor het eerst ook een Haarlemse literaire prijs: De Haarlemse Debuutprijs.

De Haarlemse Debuutprijs is bedoeld voor nog niet eerder gepubliceerde manuscripten. De prijs voor het winnende manuscript is bescheiden: publicatie in kleine oplage en opname in de collectie van de Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken. Eén van de schrijvers die meedingen naar deze prijs is Rein Swart, een van de recensenten van Literair Nederland. Hij dingt mee met de roman Ondertussen in Haarlem. Een moderne zedenschets.

Op 31 oktober 2010 zal burgemeester Bernt Schneiders de prijswinnaar bekendmaken.

Zie voor meer informatie de website van de Kunstenaarssociëteit Nieuwe Teisterband

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer