Literaire activiteiten in Nieuwe Teisterbant

Najaar 2009 nam een aantal Haarlemmers het initiatief om Nieuwe Teisterband op te richten. De oude Teisterband was een kunstenaarssociëteit waar schrijvers en kunstenaars sinds 1950 op initiatief van Godfried Bomans bijeen kwamen.

Nieuwe Teisterband organiseert maandelijks literaire avonden met aandacht voor proza, poëzie en verhalen. Ook zullen er regelmatig  film- en debatavonden plaatsvinden. Het moet weer een plek worden waardoor ‘het creatieve klimaat in Haarlem hechter zal worden’.

Naast deze avonden organiseert Nieuwe Teisterband in samenwerking met de Stadsbibliotheek dit jaar voor het eerst ook een Haarlemse literaire prijs: De Haarlemse Debuutprijs.

De Haarlemse Debuutprijs is bedoeld voor nog niet eerder gepubliceerde manuscripten. De prijs voor het winnende manuscript is bescheiden: publicatie in kleine oplage en opname in de collectie van de Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken. Eén van de schrijvers die meedingen naar deze prijs is Rein Swart, een van de recensenten van Literair Nederland. Hij dingt mee met de roman Ondertussen in Haarlem. Een moderne zedenschets.

Op 31 oktober 2010 zal burgemeester Bernt Schneiders de prijswinnaar bekendmaken.

Zie voor meer informatie de website van de Kunstenaarssociëteit Nieuwe Teisterband

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer