Agenda

Literair festival ZomerZinnen – 18 juni 2011 in Amen (Drenthe)

Het literair midzomerfestival ZomerZinnen zet zaterdag 18 juni 2011 zijn tenten op in Amen. Het terrein rondom café De Amer wordt de festivallocatie voor optredens van schrijvers, dichters en artiesten. Amen ligt in Aa & Hunze, de culturele gemeente van Drenthe in 2011.
De bibliotheek en overige organisatoren verwachten dat het festival – evenals voorgaande jaren – veel bezoekers trekt.

Gevarieerd programma: De volgende schrijvers hebben inmiddels toegezegd acte de presénce te geven: Ronald Giphart, A.L. Snijders, Kees van Kooten, Redmond O’Hanlon, Jan Mulder, Yves Petry, Arie Boomsma, Hanna Bervoets, Marcel Möring, Vic van de Reijt en
(‘Wereldberoemd’ in Drenthe als schrijver, entertainer en cabaretier) Jans Polling.

Daarnaast zijn er optredens van straatmuzikanten, (straat)theater en kramen met o.a. verkoop van boeken. Ook kan er genoten worden van een hapje en een drankje. Het festivalterrein is gratis toegankelijk, voor een aantal optredens wordt entree gevraagd. Wil je optredens van schrijvers bijwonen, koop dan een passe-partout. Zie bij Programma – Toegang en kaartverkoop.

Buffet: Evenals bij de voorgaand edities kunt u, als lid van de Literatuurclubs Drenthe aanschuiven bij een buffet / interview met Kees van Beijnum. Dit buffet is op boerderijcamping Het Amerveld (Amen 64 te Amen). Kees van Beijnum brak in 1995 door met zijn roman Dichter op de Zeedijk. Nog ruimere bekendheid verwierf hij met De oesters van Nam Kee. Vorig jaar publiceerde hij de roman Een soort familie, spelend in de jaren ’80 van de vorige eeuw. In 2010 verscheen ook zijn kleine roman Zoon van, geïnspireerd op de ontvoering van Gerrit Jan Heijn. U kunt zich voor dit buffet aanmelden tot vrijdag 3 juni via de website. U krijgt – bij voorkeur via e-mail – bericht of u geplaatst bent. De kosten bedragen € 25,00. Het interview, gevolgd door het buffet, zal rond 16.30 uur beginnen. Van de exacte aanvangstijd krijgt u nog bericht.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Evelien Huizenga (Biblionet Drenthe), tel. 0592 38 11 57

of e.huizenga@biblionetdrenthe.nl

ZomerZinnen vindt ieder jaar op een andere locatie plaats. De vier eerdere edities van ZomerZinnen speelden zich af in respectievelijk Wezup, het Gevangenismuseum Veenhuizen, Dwingeloo en Hoogeveen. Alle edities waren een groot succes. De organisatie van het festival is in handen van de gezamenlijke Drentse bibliotheken/Biblionet Drenthe, Huus van de Taol/Het Drentse Boek, de Literaire Hemel, de Literatuurclubs Drenthe, Stichting Taalpodium Emmen en de Stichting Drenthe Poëzie.

zie voor meer informatie: www.zomerzinnen.nl