Agenda

Lindenberg en Op Ruwe Planken gaan gezamenlijk literair

Avondvullend programma met workshop, lezing, voordrachten en live-muziek

Kunstencentrum Lindenberg en literair tijdschrift Op Ruwe Planken gaan op donderdag 18 juni gezamenlijk literair. Met een prachtig avondvullend programma in het Lindenbergtheater in Nijmegen presenteren beide organisaties hun nieuwste bundels. De Lindenberg brengt haar jaarbundel uit, met teksten van de schrijfcursisten. Bij Op Ruwe Planken verschijnt nummer 8.4, met als thema ‘Literatuur op de werkvloer’.

Workshop espresso-fictie
Het programma begint met een workshop espresso-fictie. Espresso-fictie is een genre, overgewaaid uit Amerika, dat zijn naam ontleent aan de tijd waarin je een espressokopje kunt legen. Puntige verhalen dus, die op de lezer het effect hebben van een grote slok hete espresso.

Lezing over kantoorleven
Vervolgens geeft cultuurhistoricus Remco Ensel een lezing. Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en schrijver van het boek Alleen tijdens kantooruren, kleine cultuurgeschiedenis van het kantoorleven. Aan de hand van voorbeelden uit films en romans laat hij in dit boek zien hoe een arbeidzaam bestaan op kantoor de afgelopen 150 jaar altijd werd vergezeld door fantasieën over uitvluchten en ontsnappingen.

Singer-songwriter Leontine Snoeren
De Nijmeegse singer-songwriter Leontine Snoeren verzorgt een optreden. Snoeren won vorig jaar de Nootuitgang, dé singer-songwritercontest voor studenten, en stond eerder op onder meer Oranjepop.

Literair talent
Natuurlijk zal er ook nieuw literair talent aan bod komen. Onthoud de volgende namen!: Jack Weeda, Twan Niesten, Saskia van de Heuvel en Wibo Kosters.

————————————————————————————————————————————————

Datum: donderdag 18 juni
Locatie: De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen
Aanvang: 20.15 uur (kaarten ophalen om 19.45 uur)
Entree: 2 euro (inclusief garderobe)
Info: www.opruweplanken.nl
Tickets: www.delindenberg.com
Op de foto: Leontine Snoeren