Libris Shortlist 2013

Gistermiddag maakte juryvoorzitter Clairy Polak vanuit de Nieuwe Kerk te Amsterdam de zes genomineerden bekend voor de Libris Literatuurprijs. De zogenoemde Shortlist bestaat uit: Esther Gerritsen – Dorst, De Geus,
Arnon Grunberg – De man zonder ziekte, Nijgh & Van Ditmar,
Oek de Jong – Pier en oceaan, Atlas Contact,
Elvis Peeters – Dinsdag, Podium,
Christiaan Weijts Euforie, De Arbeiderspers
Tommy Wieringa – Dit zijn de namen, De Bezige Bij

De uiteindelijke winnaar van de Libris Literatuur Prijs wordt 6 mei bekend gemaakt vanuit het Amstel Hotel te Amsterdam. De prijsuitreiking wordt live uitgezonden via Nieuwsuur op Ned. 2. De zes genomineerden hebben in ieder geval € 2500,- gewonnen en maken kans op € 50.000,-.

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Dat houdt in dat er een longlist wordt gemaakt, gevolgd door zes nominaties, waarna de prijswinnaar uit de bus rolt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De voorzitter komt uit een maatschappelijke sector buiten de literatuur. De overige vier leden zijn werkzaam als literatuurwetenschapper, criticus en/of auteur.

 

 

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer