Agenda

Lezing over de geschiedenis van de familie Frank

Groeten en liefs aan allen

Het is bijna niet te geloven dat er nog steeds nieuw materiaal gevonden wordt over Anne Frank. Toch hebben Annes neef, Buddy Elias en zijn vrouw Gerti, duizenden brieven, documenten en foto’s op zolder aangetroffen die de grondslag vormen voor het boek Groeten en liefs aan allen, Het verhaal van de familie van Anne Frank, waarin Mirjam Pressler een bewogen geschiedenis van de familie Frank schildert.

Elke zomer zochten de leden van de familie elkaar op in de Zwitserse Alpen. Vanuit heel Europa stroomden verschillende takken van de familie bijeen. Vanuit deze ongedwongen, zomerse situatie vertelt Mirjam Pressler in Groeten en liefs aan allen de levensgeschiedenis van de familie. Het boek volgt drie lijnen: die van Alice Frank, Annes grootmoeder; van Helene Elias, Annes tante; en van Buddy Elias, de neef van Anne.
Presslers verhaal leest als een fatale familieroman. Uit een stroom van brieven, foto’s en verhalen rijst een beeld op van een bijzondere familie, en wordt bovendien een uniek en intiem portret geschetst van Anne Frank.

Mirjam Pressler schreef vele boeken en kinderboeken, vertaalde de NIOD-uitgave De Dagboeken van Anne Frank in het Duits en bezorgde in 1991 de enige geautoriseerde editie van Het Achterhuis. Gerti Elias is bestuurslid van het Anne Frank Fonds en de vrouw van Buddy Elias, het enige nog levende familielid van Anne Frank.

De lezing zal plaatsvinden in de Singelkerk, Singel 452 te Amsterdam op woensdag 13 januari om 20.00 uur. De voertaal is Duits/Nederlands. De entree is € 5,-. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Deze lezing is een samenwerking tussen het Goethe-Instituut Amsterdam, het Genootschap Nederland-Duitsland, het NIOD en uitgeverij Prometheus.

 

Groeten en liefs aan allen Het verhaal van de familie van Anne Frank

Oorspronkelijke titel: Grüße und Küsse an alle Die Geschichte der Familie von Anne Frank

Auteur: Mirjam Pressler

Prijs: € 29.95

Verschenen bij: Uitgeverij Prometheus (december 2009)