Agenda

Letterkundig museum op weg naar hoofdprijs van Hollandse Nieuwe

Het Letterkundig Museum in Den Haag loopt kop aan kop met het Nederlands Zilvermuseum (Schoonhoven) in de strijd naar de hoofdprijs van Hollandse Nieuwe.

In deze rubriek van het AVRO-programma Kunstuur wordt gekeken hoe musea een nieuwe aanwinst aan het publiek presenteren. De vraag daarbij is of die presentatie een prettige kijkdoos is of een onneembare vesting voor de nieuwe kunstschat?

Het Letterkundig Museum dingt mee naar de titel Hollandse Nieuwe 2011 met de aankoop van het iconografische manuscript Ik Jan Cremer. Met dit boek knetterde Jan Cremer in 1964 de Nederlandse letteren binnen. Nu, een kleine vijftig jaar later, brengt het Letterkundig Museum de schrijver, het boek en de hype van toen naar een heel nieuw niveau met een online expositie. Deze eerste social media-expositievan Nederland is brutaal, rebels en onconventioneel als Cremer zelf.

Nu is het woord aan het publiek om de mooiste of meest originele expositie tot favoriet te verkiezen. Dat leverde zowel hetLetterkundig Museum als het Zilvermuseum tot nu toe bijna 9.000 stemmen op.
Tot 21 november kan er online worden gestemd, waarna zaterdag 26 november de winnaar bekendgemaakt wordt door de AVRO. ‘Het gaat er om spannen. Daarom roepen we iedereen op om hun stem uit te brengen op het Letterkundig Museum’, aldus Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum.

Zie ook: http://www.literairnederland.nl/2011/10/13/letterkundig-museum-brengt-social-media-expo-ik-jan-cremer/

 

Klik hier om te stemmen: www.letterkundigmuseum.nl
Letterkundig Museum / Kinderboekenmuseum
Prins Willem-Alexanderhof 5,             2595 BE Den Haag
Postbus 90515, 2509 LM Den Haag
T: 070-333 9634