Letterkundig Museum eert Jan Blokker

Naar aanleiding van zijn overlijden op dinsdag 6 juli wijdt het Letterkundig Museum te Den Haag een kleine tentoonstelling aan Jan Blokker (1927-2010).

Het museum toont diverse knipsels van en over journalist, publicist, columnist en schrijver Blokker, evenals een aantal karikaturen en foto’s. Ook zijn er diverse brieven te zien: aan onder meer N.A. Donkersloot, Hella S. Haasse en G.A. van Oorschot.
Dit eerbetoon aan Jan Blokker valt in de reeks kortlopende actuele tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit. De tentoonstelling is vanaf heden de bezoeken.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer