8 juli 2010

Letterkundig Museum eert Jan Blokker

Naar aanleiding van zijn overlijden op dinsdag 6 juli wijdt het Letterkundig Museum te Den Haag een kleine tentoonstelling aan Jan Blokker (1927-2010).

Het museum toont diverse knipsels van en over journalist, publicist, columnist en schrijver Blokker, evenals een aantal karikaturen en foto’s. Ook zijn er diverse brieven te zien: aan onder meer N.A. Donkersloot, Hella S. Haasse en G.A. van Oorschot.
Dit eerbetoon aan Jan Blokker valt in de reeks kortlopende actuele tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit. De tentoonstelling is vanaf heden de bezoeken.

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer