Agenda

Letterenborrel met dichteres Tuvit Shlomi

Op zondag 7 april is bij de Haagse Kunstkring de dichteres Tuvit Shlomi (1980) te gast op de letterenborrel. Zij was in 2009 aanwezig bij het Mei Gorterontbijt en heeft toen veel indruk gemaakt. Inmiddels heeft zij haar eerste dichtbundel gepubliceerd bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker, getiteld Avond Malen, waarover zij nu komt vertellen.

In 2009 ontving ze de prestigieuze El Hizjra Literatuurprijs onder de naam Wallada bint al-Mustaqfi. Avond Malen is aan Wallada en nog twee sterke vrouwen opgedragen.

Over Avond Malen zegt zij het volgende: ‘Bij etablissement Avond Malen gaat alles door de maag. Middels een menu in zes gangen word je deel van een nachtelijke zoektocht naar zelf, naar woordeloze tijd en naar vermiste identiteit. De menukaart leidt je via het voorgerecht en de soep een leven binnen vol klanken en beelden, interne zeeën en woestijnen. Dan volgt het vlees dat diep verlangend wordt opgediend – maar wat innige liefde leek, verandert al snel in een kwellende fata morgana. Zo reis je de vierde gang binnen – al dwalend op zoek naar de smaak van thuisland. Ten slotte volgen met ijzige dranken ook ijzige realisaties. Maar wordt het daarmee ook licht in dit nachtrestaurant?’

Tuvit is biologe en journaliste. Zij werd geboren uit een Nederlands-Joodse moeder en een Israëlische vader. Zij woont in Israël.

Letterenborrel
Zondag 7 april 17.00 uur, Haagse Kunstkring, Denneweg 64 in Den Haag.
Toegang vrij.