29 februari 2012

Knetterende Letteren 10 maart bij Cultura24

Door Ingrid van der Graaf

Cultura24 is het digitale kanaal voor verdieping in kunst en cultuur.  Op zaterdag 10 maart zendt Cultura24 een nieuwe aflevering uit van het boekenprogramma Knetterende Letteren gepresenteerd door Kenneth van Zijl. Dat betekent dat er gediscussieerd zal worden in het literaire forum, dat de beste buitenlandse boeken in ‘Van Zijl schrijft voor’ gepresenteerd zullen worden en er een kijkje in de werkkamer –where the magic happens – van (een van) Neerlands bekendste schrijvers genomen wordt.

Knetterende Letteren is meer dan alleen een boekbespreking
In de aflevering van 10 maart  aandacht voor de Boekenweek, die in het teken staat van ‘Vriendschap en andere ongemakken’. Te gast zullen zijn literatuurhistoricus Piet Calis, schrijver en psychoanalytica Anna Enquist en schrijver Maartje Wortel. Zij buigen zich in een forumdiscussie over literaire vriendschappen. Is een vriendschap tussen schrijvers mogelijk? Ben je niet elkaars concurrent? Speelt bewondering – of jaloezie – een rol in de verstandhouding tussen auteurs? Van Piet Calis verschijnt bovendien Literaire Vriendschappen en andere misverstanden, over zijn vele ontmoetingen met schrijvers. Daarnaast brengt Kenneth van Zijl in De Schrijfkamer een bezoek aan Jan Timman, die niet alleen een zeer groot schaker is maar ook over een fijn pennetje blijkt te beschikken. Binnenkort verschijnt van zijn Handschakers, met portretten van tien schaakgrootmeesters. Verder zal Kenneth van Zijl Het Grote Vuur van Cesare Pavese en Bianca Garufi bespreken. Kijken dus!

 

Uitzending Knetterende Letteren
Zaterdag 10 maart, 21.00 uur
Zie ook: www.cultura.nl

De zender is via digitale televisie en via internet te bekijken. Cultura24 is te vinden op de volgende kanaalnummers van dekabelaanbieders: UPC – kanaal317 | Ziggo – kanaal 222| KPN -kanaal 170| DELTA- kanaal40| Caiway- kanaal 44| Kabel Noord- kanaal 58|

 

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer