Agenda

John Fante in een speciale editie van Autoloze zondagen

Komende zondag wordt het Wintertuinfestival afgesloten met een speciale editie van Autoloze zondag.

Autoloze zondag is de maandelijkse talkshow over boeken, schrijvers en inspiratie van Wintertuin met de vaste hosts Hanneke Hendrix en Jaap Robben. Tijdens het festival staat de gehele talkshow in het teken van de Amerikaans-Italiaanse schrijver John Fante, en wordt de documentaire Against a Perfect Sky vertoond. Schrijver Henk van Straten, uitgever en documentairemaker Jasper Henderson en agentschapschrijver Gerjon Gijsbers zijn te gast.
John Fante was een Amerikaans-Italiaanse schrijver van een klein maar schitterend oeuvre die generaties schrijvers heeft beïnvloed. In de documentaire Against A Perfect Sky volgen we schrijvers en Fantianen Jaap Scholten en Henk van Straten op hun pelgrimage naar het Italiaanse dorp dat de bron is van Fantes verhalen. Ze proberen vast te leggen hoezeer zijn Italiaanse roots een wezenlijk onderdeel, en wellicht zelfs de kern vormen van zijn schrijverschap.

Dat Henk van Straten een groot Fante-fan is, blijkt wel uit de tatoeage van de Amerikaanse schrijver op zijn arm. De schrijver van romans als Smet, Salvador en Superlul, die hem nominaties opleverden voor de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs, presenteerde deze maand zijn nieuwe roman Bidden en vallen.

Jasper Henderson is literair redacteur bij uitgeverij Lebowski en een van de makers van Against a Perfect Sky.

Schrijver, columnist en Fante-fan Gerjon Gijsbers zit in het agentschap van Wintertuin. Vorig jaar kwam zijn chapbook Aan gort uit, en onlangs verscheen de bundeling van zijn columns onder de titel Ik keek naar boven en had geen idee.

 

Autoloze zondag
Entree: € 6 / € 3 (CJP-/ studentenpas)
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl 

 

 

29 november 2015
Aanvang: 15.00 uur
LUX, Mariënburg 38-39. Zaal 6
Nijmegen