Agenda

Interview Jeffrey Eugenides in Antwerpen

Het Belgische Kunstcentrum voor de literatuur, Behoud de Begeerte ontvangt de Amerikaanse auteur Jeffrey Eugenides tijdens Passanten, een programma met internationale auteurs op bezoek of op doorreis in de Lage Landen.

Ruth Joos ( programmamaker Mezzo Radio 1) gaat op zaterdag 17 december in gesprek met de schrijver. Jeffrey Eugenides (1960) is een Amerikaanse, deels Griekse auteur en woonde een tijd in Berlijn. Hij verbleef kort bij Moeder Theresa in Calcutta en leeft nu met zijn vrouw en
kind in New Jersey. Eugenides wilde ooit acteur worden, tot hij A portrait of the artist as a young man van James Joyce las. Hij publiceerde vervolgens drie romans waar hij achttien jaar over deed. Maar zijn geduld en dat van zijn lezers werd telkens rijkelijk beloond. Eugenides’ debuut The Virgin Suicides (1993) werd door Sofia Coppola, met succes, verfilmd. Met zijn tweede roman Middlesex (2002) won hij de Amerikaanse Pulitzer Prize. En onlangs verscheen zijn nieuwste boek The Marriage Plot (Huwelijk). Een roman over de liefdesdriehoek tussen Madeleine,
een studente, en haar aanbidders Leonard en Mitchell. Een roman over de schittering en wisselvalligheid van de liefde.

De pers over Huwelijk.
‘Eugenides pakt je opnieuw moeiteloos in. Met zijn ideeënrijkdom, zijn prachtige stijl en zijn warm kloppend vertellershart’, Het Parool. ‘Superieure romankunst’, NRC Handelsblad. ‘It calls for the founding of a new prize to recognize its success’,Publishers Weekly. ‘Wry, engaging and beautifully constructed’, NY Times.

Passantenmaakt deel uit van Aanbevelingen voor een beter leven, een waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen, in Bibliotheek Permeke te Antwerpen.

 

Zaterdag 17 december, 20.00 uur
Auditorium Bibliotheek Permeke
De Coninckplein – 2060 Antwerpen

Reserveren
permeke@begeerte.be
€8,- / 5,-  ( -26 of 65+)