In de etalage: 'Huid' – Mo Hayder

Als op een warme ochtend in mei het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden bij een treinspoor net buiten Bristol, wijst alles op zelfmoord.

Rechercheur Jack Caffery is daar toch niet zo zeker van. Hij is een rover op het spoor, iemand die zich voortdurend verbergt en ongezien huizen insluipt. Voor het eerst in lange tijd is hij bang.

Hij krijgt hulp van politieduiker Flea Marley. Nadat ze de trauma’s uit haar verleden enigszins heeft verwerkt, begint ze zich al snel af te vragen of hun relatie het professionele niet overstijgt. Dan ontdekt ze iets in haar persoonlijke leven wat alles verandert. En deze keer kan niemand haar helpen, zelfs Caffery niet…

Over Huid:
‘Ook in de nieuwe thriller van Hayder draait het om een beklemmende onderstroom die niet alleen haar personages, maar ook haar lezers in de greep houdt.’ Boek

Mo Hayder vestigde in een klap haar reputatie met de originele, angstaanjagende, baanbrekende thriller Vogelman. Later volgden De Behandeling, Tokio en Duivelswerk, die wereldwijd uitstekend besproken werden en die meer dan uitstekend verkochten. Mo Hayder ging op haar vijftiende van school. Ze werkte als barkeeper, beveiligingsbeambte, filmproducente, hostess in een nachtclub in Tokio, en administratieve kracht in het onderwijs en ze gaf Engelse les op verschillende plekken in Azië. Ze heeft ook een doctoraal creatief schrijven van de Universiteit van Bath, waar ze tegenwoordig woont met haar dochtertje. (Meer info: http://www.mohayder.net/welcome.html)

Mo Hayder, Huid. Luitingh, paperback, 352 p., € 19,95. Vertaald door Yolande Ligterink.

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer