Agenda

Hotel van Hassel, een lang weekeind korte verhalen

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 april 2010 opent De Balie haar deuren als Hotel Van Hassel. Schrijfster Sanneke van Hassel nodigt publiek en auteurs uit voor een lang weekend gewijd aan het korte verhaal. Drie dagen lang krijgen de gasten van Hotel Van Hassel in de foyer, het café en alle zalen van De Balie een gevarieerd programma opgediend. Korte verhalen, korte films, muziek en debat, van ontbijt tot na middernacht. Een voorhoede van Europese schrijvers geeft haar visie op het medium.

Hotel Van Hassel is het eerste groots opgezette en meerdaagse evenement over het korte verhaal in Nederland. Het beoogt een groter publiek kennis te laten maken met het hedendaagse korte verhaal. Nieuwe, in Nederland nog niet altijd bekende stemmen krijgen het woord. Buitenlandse auteurs lezen in eigen taal, uit hun werk rijzen nieuwe beelden van Europa op. Filmmakers werken verhalen om tot scenario’s. Bekende auteurs spreken over hun lievelingskorteverhalenschrijvers. De VPRO zendt live uit op de radio en Tirade publiceert de verhalen van de festivalauteurs plus nieuw werk wat speciaal voor dit weekend wordt geschreven door onder andere Jan van Mersbergen en Maartje Wortel.

 Met uit het buitenland onder andere: Judith Hermann (Duitsland),  Anatoli Gavrilov (Rusland), Petina Gappah (Zwitserland/Zimbabwe), Andrea Pisac  (Kroatië), Gyrdir Eliasson(IJsland), Valeria Parella (Italië), Helen Simpson (Engeland)

En uit Nederland en Vlaanderen: D. HooijerAaf Brandt Cortius, Annelies Verbeke, Thijs de Boer, en Ton Rozeman.