Hoe wij verdwijnen – Mirko Bonné

‘Raymond, sinds kort weduwnaar, ontvangt na veertig jaar een brief van zijn jeugdvriend Maurice. Die brief voert hem terug naar hun gezamenlijk verleden: als kleine jongens in een Frans dorp bouwden ze jarenlang aan hun ‘verdwijnmachine’, een lorrie waarmee ze samen de wereld in zouden trekken.
Maar precies op de dag waarop hun reis moest beginnen, verongelukt vlakbij Nobelprijswinnaar Albert Camus. Hun droom valt in duigen, zeker wanneer Maurice onverwacht Raymonds vriendinnetje op hun lorrie mee wil nemen. Raymond is het verraad van toen nooit vergeten, maar hoe kan hij weten dat Maurice nog meer op te biechten heeft?’

Mirko Bonné (1965), schrijver, dichter en vertaler woont in Hamburg. Zijn werk is bekroond met een groot aantal internationale prijzen.
Hoe wij verdwijnen stond op de Longlist van de Deutscher Buchpreis en werd bekroond met de Luise Kaschnitz Preis.

Hoe wij verdwijnen

Auteur: Mirko Bonné
Verschenen bij: Uitgeverij Querido
Prijs: € 22,50

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer